Pitesti: Comercianţii nu-si mai aduc produsele în pieţele piteştene

Pitesti: Comercianţii nu-si mai aduc produsele în pieţele piteştene

Pitesti: Comercianţii nu-si mai aduc produsele în pieţele piteştene

Pieţele din Piteşti sunt din ce în ce mai goale. Producătorii şi comercianţii se nu mai vin să-şi vândă produsele în asemena spaţii, fie pentru că nu mai există clienţi, fie pentru că preţurile de închiriere li se par destul de ridicate.

 În ultimii ani, în Piteşti, două dintre pieţele mari au fost reconstruite din temelii. Este vorba despre piaţa Ceair şi de Piaţa Smârdan. La vreme respectivă, erau pline de comercianţi . Cei mai mulţi erau  producători direcţi. Investiţia în cele două clădiri moderne părea o decizie bună. Acum însă, aceste spaţii rămân goale. Autorităţile tot încearcă  să le închirieze însă puţini sunt cei care  mai răspund anumţurilor lansate de Adiministraţia Pieţelor.

Pieţe pustii
Piaţa din Smârdan, o clădire impunătoare, cu două etaje plus parter, nu este ocupată decât pe jumătate. Parterul a fost închiriat comercianţilor şi producătorilor de fructe, legume, produse lactate, ouă şi produse din carne. Primul etaj găzduieşte doar câteva tarabe, şi câteva magazine mici. Comercianţii de aici se plâng că au fost plasaţi foarte rău şi de aceea nu au vânzare. Ion Mihăilă vine în această piaţă din anul 1992. „Aici nu ne găseşte nici moartea, ce să mai vorbim de clienţi. Administraţia Pieţelor şi Primăria ne-au tot promis că vor aduce şi alţi oameni şi se va umple etajul sau că ne vor muta undeva unde avem mai mult vad, dar nu au făcut nimic,” spune comerciantul.

Comercianţii sunt descurajaţi
Piaţa din Petrochimiştilor este aproape la fel de goală ca moderna piaţă Smârdan. Mai vin doar câţiva producători care s-au obişnuit cu locul. În rest...mici magazine de încălţăminte, îmbrăcăminte, şi câteva de alimentare, o masă închiriată pentru ziare. Oamenii de aici se plâng de condiţii şi de preţuri, dar şi de lipsă de clienţi:”Din cauza market-urilor nu mai avem clienţi, deşi preţurile aici sunt mai mici decât în multe dintre magazinele mari şi chiar decât în piaţa Ceair. Este un chin să vii să vinzi aici iarna, plouă prin acoperiş şi geamurile sunt sparte. Nu vedeţi, acum se vând aici mai mult papuci şi bermude. Nu mai merită să vii să vinzi în Piaţă” spune Ion Dumitru, un vechi chiriaş al acestei pieţe.

Adimistraţia Pieţelor este neputincioasă
Directorul Administraţiei Pieţelor, Marian Leonte este de părere că oamenii pur şi simplu nu mai vor să-şi aducă produsele în pieţe:” Nu mai sunt cumpărărtori şi producătorii nu mai vin decât în târgul de en-gros, dar nu în pieţe. Am trimis 180 de adrese la primăriile din judeţul nostru, dar şi în cele vecine, şi nu am primit niciun răspuns. Preţurile nu sunt mari, o masă costă 13 lei pentru comercianţi şi 10 lei pentru producători. Aceştia din urmă nu au nevoie decât de certificatul de producător pentru a putea veni să-şi vândă produsele în pieţele piteştene.” 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: