Piteşti: O clasă întreagă s-a semnat pe lucrarea de la Bac "Ion Popescu"

La proba scrisă de Limba şi literatura română, din cadrul bacalaureatului, profesorii argeşeni au rămas cu gura căscată, în momentul în care au văzut acelaşi nume: „Ion Popescu" pe foile de examen ale elevilor veniţi la Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Nr. 2 din Piteşti  să-şi susţină examenul de maturitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grozăvia a pornit de la o fişă-tip prezentată de supraveghetori tuturor candidaţilor, pentru ca ei să se ia după model şi să completeze cu numele lor. Când s-au văzut singuri cu foile în faţă, toţi cei 15 elevi au trecut în spaţiul liber din dreptul numelui şi prenumelui „Ion Popescu", după cum au văzut în model. La câteva minute, unul dintre supraveghetori a remarcat isprava la câţiva candidaţi, iar când s-a  uitat mai bine, toţi purtau acelaşi nume. Cu câteva minute înainte de a începe proba, toate foile de examen au fost schimbate, iar elevii sfătuiţi să-şi treacă propriile nume în fişe.

„Eu prefer să cred că a fost vorba de neatenţie, nu de altceva. Bine că totul s-a întâmplat înainte de venirea subiectelor, pentru că altfel, am fi fost nevoiţi să anulăm proba. Elevii ar trebui să trateze cu mai multă seriozitate aceste examene", spune prof. Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

„Acesta este nivelul"
Greşeli de acest gen au mai apărut la probele de bacalaureat şi la alte examene, însă niciodată nu s-a aîntâmplat acest lucru cu o clasă întreagă. La Liceul nr.2 Construcţii au dat proba de limba şi literatura română elevi de la Grupul Şcolar de Construcţii din Costeşti, Liceul teoretic Costeşi, Liceul „Ion Barbu" din Piteşti şi Liceul nr. 2 de Construcţii. „Greşeli apar an de an. Ce să facem? Acesta este nivelul elevilor. Sunt şi emoţii, iar ei sunt, în geneal, elevi care au făcut ani de completare, adică din cei care au intrat întâi la profesională cu note de 2 şi 3. Vă daţi seama care este nivelul lor", a spus inspectorul general Gabriel Bratu.  Astăzi au loc probele de matematică şi istorie, examenul de la matematică fiind considerată cea mai dificilă probă din această sesiune. La matematică dau azi bac-ul în jur de 1700 de elevi, din totalul de aproape 3000 înscrişi.

„Ştiu că profesoara le-a scris pe tablă, Popescu Ion, cu majuscule, iar ei au copiat, toţi numele, fără excepţie.Când s-a făcut verificarea etichetelor, tot profesoara şi-a dat sema că scriseseră aiurea. Le-au fost înmânate ale coli şi , pînă la urmă au dat proba", spune Andreea Sava una dintre candidatele care au susţinut , astăzi, proba la matematică.citeste totul despre: