Piteştenii au profitat, din plin, de Noapea Albă a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Piteştenii care n-au reuşit să viziteze, ziua, Simfonia Lalelelor, au admirat şi au fotografiat aranjamentele florale, gratuit, azi-noapte. Şi Muzeul Judeţean a avut, în cursul nopţii, sute de vizitatori.   Expoziţia Simfonia Lalelelor şi Muzeul  Judeţeani au fost deschise până la ora 05.00 dimineaţa.

Piteştenii care n-au reuşit să viziteze, ziua, Simfonia Lalelelor, au admirat şi au fotografiat aranjamentele florale, gratuit, azi noapte. Şi Muzeul Judeţean a avut, în cursul nopţii, sute de vizitatori.

 Cea de-a 33a ediţie a Simfoniei Lalelelor îşi închide astăzi, porţiele şi, dacă e să ne luăm după numărul mare de viziatatori, şi anul acesta putem vorbi de un succes  al manifestării. ,,Au fostde mii şi mii de piteşteni şi oaspeţi care au trecut pe la expoziţia dendrofloricolă de la Casa Cărţii iar decă-i punem la socoteală şi pe cei care au vizitat doar  standurile din afara complxului expoziţional,  ajungem la zeci de mii de vizitatori, ceea ce reprezintă o mare bucurie pentru noi!”, spune Primarul Piteştiului , Tudor Pendiuc.

 Vineri şi sâmbătă, cu greu te puteai strecura să admiri aranjamentele florale din interiorul  Casei Cărţii. Agomearaţia a fost atât de mare încât mulţi s-au lăsat păgubaşi şi au aşteptat Noaptea Albă a Piteştiului pentru a trece pe la cele peste 40 de standuri din interior. Expoziţia a fost deschisă azi-npoapte între orele 21.00 şi 05.00 iar intrarea a fost gratuită.

“ N-am ratat, până acum, nicio ediţie şi era păcat să nu  viziteaz  minunăţiile astea de flori. Am încercat, mai întâi pe la 16.00, dar, pentru că era puhoi de lume, am preferat să mă rezum la aranjamentele din exterior şi am aşteptat să vină seara, în speranţa că va fi mai uşor de intrat. Aşteptarea a meritat pentru că am trecut lejer pe la toate standurile, fără îmbulzeală. A fost o idee extraordinară asta cu Noaptea Albă. Sper s-o păstreze şi la anu’!,  spune Maria Dumitrache, 58 de ani, unul dintre miile de vizitatori care au trecut  pragul simfoniei, seara, târziu.

 Dacă ne referim doar la Nopatea Albă, cea mai mare afluenţă de viziatatori s-a înregistrat la ora 22.00, imediat după focul de artificii care a luminat cerul, în cinstea  sărbătorii de suflet a piteştenilor.   Cei mai mulţi dintre cei care au admirat,  din Piaţa Vasile Milea, explozia de lumini colorate, au  trecut şi pe la Casa Cărţii, mai ales că le-a fost cum nu se poate mai la-ndemână.

 “ Am aflat că-i Noapte Albă la Simfonie şi-am zis să trec. În plus, auzisem că e şi gratuit. Am venit cu prietenele la focul de artificii şi apoi am treut şi pe aici să facem ceva fotografii.”, spune  Elena Crupa, 16 ani, elevă.

 La muzeu, mai mulţi vizitatori decât într-un an întreg


 Şi la Muzeul Judeţean a fost Noapte Albă. Peste 600 de personae au trecut azi-noapte pragul instituţiei. “ Semnele au fost îmbucurătoare încă din primele minute, iar la o oră de la deschiderea Nopţii Albe  aveam deja peste 200 de vizitatori. Asta însemnă foarte mult, având în vedere că sunt zile în care nu avem chiar niciun vizitator sau, s-a întîmplat ca , în decurs de o săptămână, să vindem, poate, doar 10 bilete.”, spune  Gabriela Cheplinger,  gestionar custode la Muzeul Judeţean.
“”Au fost, în total, 622 de vizitatori dintre care 50 copii şi 5 pensionari,  un adevărat succes!“, spune Irinel Mitulescu, gestionar custode.
 Cei mai mulţi vizitatori au trecut pragul instituţiei în primele ore ale serii.

 “ Mi-a plăcut din start idea de a ţine muzeul deschis o noapte întreagă. Sunt de doi ani în Piteşti şi nu mi-am făcut, până acum, niciodată, timp să trec pe aici. Sunt lucruri interesante, care merită admirate, şi văd că la astfel de evenimente mari, cum este Simfonia Lalelelor, lumea se mobilizează şi vine în număr mare aici. Poate de asta avem nevoie, de mai multe  sărbători !.”, spune Vasile Senocico, care a vizitat muzeul  la 22.30.

 “N-am mai trecut pe la muzeu din copilărie şi a fost o plăcere să-l redescopăr în această seară”, a decarat  Marian Ghiţă, un alt vizitator nocturn.
 În zilele obişnuite, intrarea la muuzeu costă 5 lei,  însă elevii, studenţii şi pensionarii plătesc numai 2 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite