Performanţă excepţională. Doi români, medalii de aur şi bronz la Campionatele Mondiale de Bob U 23 din Elveţia

Performanţă
excepţională. Doi români, medalii de aur şi bronz la Campionatele
Mondiale de Bob U 23 din Elveţia

Este al doilea titlu de campioni mondiali pentru Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi FOTO: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

România a obţinut medalii de aur şi bronz de la Campionatele Mondiale de Bob pentru Juniori de la St. Moritz, din Elveţia. Performanţa aparţine echipajului compus din Mihai Cristian Tentea şi Ciprian Daroczi, legitimaţi la CS Muscelul Câmpulung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antrenaţi de către Daniel Păcioianu, şi el originar din Câmpulung Muscel, Tentea şi Daroczi au câştigat titlul mondial la U 23 şi medalia de bronz la U26.

Pe o vreme capricioasă, cu ninsoare şi frig, sportivii de la CS Muscelul Câmpulung au dominat coborârile pe celebra pârtie de la St Moritz. La U23 ei au fost mai rapizi decât echipajele din Letonia şi  Rusia. La U26 aurul a fost câştigat de echipajul Germaniei iar argintul a revenit boberilor din Elveţia. Duminică 24 ianuarie, România concurează la bobul de 4 persoane.

Sportivii din Câmpulung Muscel au devansat echipajele din Letonia şi Rusia FOTO: COSR

 

Este al doilea titlu de campioni mondiali pentru cei doi. Anul trecut, în februarie 2020, Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi au ieşit campioni mondiali la bob U 23 în Germania.

În ianuarie 2020, Tentea şi Saroczi au câştigat clasamentul general al Cupei Europei la bob-2, sezonul 2019-2020.

 

Vă mai recomandăm şi:

România, aur mondial la bob, printr-un echipaj de excepţie, aflat pentru al treilea an consecutiv pe podiumul juniorilor

 

Echipajul de bob-două persoane al României, clasare onorabilă la JO de Iarnă de la PyeongChang

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările