Percheziţii în Argeş, la două grupări specializate în trafic de droguri de risc. Drogurile ajungeau în mediile frecventate de tineri şi în penitenciar

Percheziţii în Argeş, la două grupări specializate în trafic de droguri de risc. Drogurile ajungeau în mediile frecventate de tineri şi în penitenciar

Foto: Facebook Poliţia Română

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Argeş, împreună cu D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, au destructurat marţi două grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în localităţile Piteşti, Bascov şi Mioveni, la domiciliile a 15 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

"Într-una dintre cauzele penale, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare (dintre care 4 în municipiul Piteşti, 2 în comuna Bascov şi una pe raza oraşului Mioveni), la locuinţele a 8 membri ai unei grupări.

În cea de-a doua cauză, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare (în Piteşti), la locuinţele a 4 membri ai altei grupări, implicate în traficul de droguri de risc", precizează IPJ Argeş. 

Din cercetări a reieşit că, din ianuarie 2020 şi până în prezent, membrii celor două grupări ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în mediile frecventate de tineri şi în penitenciar.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile şi cartele SIM, suporţi de memorie, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, aproximativ 11.000 de lei, aproape 15 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanţe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici şi 200 grame de fragmente vegetale.

În total, 36 de persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

"Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi de sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş", mai precizeazĂ IPJ Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: