Părinţii din Argeş cer demisii, după moartea a trei copii în spitalul Marie Curie: „Ori sunt incompetenţi, ori ştiu cauza şi nu ne-o spun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitingul parintilor din Arges FOTO Cristina Stancu
Mitingul parintilor din Arges FOTO Cristina Stancu

Peste 200 de oameni au ieşit miercuri în piaţa Vasilea Milea din Piteşti pentru a cere socoteală autorităţilor care nu sunt în stare să spună care este cauza imbolnăvirilor în lanţ. Drept urmare, Prefectura a înaintat Ministerului Sănătăţii propunerea de schimbare a conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Până la închiderea ediţiei ziarului „Weekend Adevărul“, acordul nu sosise. De precizat că, între timp, Mihai Oprescu, prefectul din Argeş, a fost schimbat din funcţie printr-o decizie a Guvernului, alături de alţi 18 prefecţi.

„Honţaru, s-a umplut paharul“

Zeci de sloganuri s-au  scandat în centru Piteştiului miercuri: „Noi v-am votat, voi ne-aţi uitat!“, „Vrem să trăim, nu să murim!“, „Honţaru, s-a umplut paharul“, ultimul la adresa directorului DSP Argeş, Sorina Honţaru, căreia argeşenii în reproşează ţinerea departe de opinia publică, în primă faza, a debutului valului de îmbolnăviri, dar şi bâjbâielile din timpul anchetei epidemiologice  care nici la două sătămâni de la moartea primului copil nu are un verdict.

„Ori sunt incompetenţi şi nu pot afla, ori ştiu care e cauza şi nu ne-o spun. Tind să cred că e vorba de ultima ipoteză: tratamente cu antibiotice administrate greşit la Piteşti“, a declarat, pentru „Adevărul“, Anca Dumitru, mămica unui copil de trei ani. 

Oamenii şi-au strigat indignarea şi cu privire la condiţiile mizere din Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi legat de atitudinea unor medici de aici, însă marea nemulţumire e nefinalizarea anchetei. „Au afişat doar rezultate bune după toate analizele de până acum. Ce  vor să ne spună, că mor copiii pentru că respiră?“, a declarat Maria Pârvan, mama unui copil  în vârstă de patru luni. Odată cu directoarea DSP ar putea cădea şi capul lu Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti. Până la sfârşitul săptămânii urmează să sosescă şi răspunsul de la minister.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite