Pârâu poluat după ce o conductă de ţiţei a OMV Petrom s-a fisurat

Pârâu poluat după ce o conductă de
ţiţei a OMV Petrom s-a fisurat

Pârâul a fost poluat pe sute de metri FOTO: Pagină Facebook Viaţa la Merişani

Fisurarea unei conducte de ţiţei a OMV Petrom a poluat un pârâu şi mai multe suprafeţe de teren din comuna argeşeană Merişani. Incidentul a fost făcut public la mai bine de o săptămână de la producerea sa, după ce un ONG din Merişani a postat pe Facebook imagini cu zonele poluate

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pârâu din comuna argeşeană Merişani, aflată la 20 de km de Piteşti, şi mai multe terenuri au fost poluate, după ce o conductă de ţiţei aparţinând OMV s-a fisurat. Evenimentul s-a produs la sfârşitul lunii ianuarie, însă a fost făcut public de abia la sfârşitul săptămânii trecute, asta după ce au fost postate pe pagina de Facebook Viaţa la Merişani, aparţinând unui ONG din comună, mai multe fotografii cu zonele afectate de poluare. Mai multe echipe de la OMV Petrom au venit la faţa locului pentru a soluţiona acest caz delicat

”S-a dat amenda maximă, de 100.000 lei. S-au dispus măsuri din partea Gărzii de Mediu. Solul afectat de poluare trebuie înlocuit cu sol fertil, cei de la companie au termen până la sfârşitul lunii februarie, în caz contrar urmând a fi sancţionaţi”, a declarat pentru Adevărul Adrian Văjan, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Argeş.

Pârâul a fost curăţat după câteva zile


Iată ce spun reprezentanţii OMV Petrom legat de poluarea produsă: ”Pe 29 ianuarie, ca urmare a fisurării unei conducte de ţiţei, circa 130 de litri de ţiţei şi apă sărată au ajuns accidental în valea pârâului Obidiţa. Echipa locală a luat măsuri pentru repararea conductei şi pentru curăţarea zonei afectate, iar incidentul a fost raportat autorităţilor competente. Autorităţile au constatat remedierea zonei în 2 februarie. Ulterior, în urma informaţiilor apărute în social media, compania împreună cu Garda de Mediu au verificat întreaga zonă. Au fost găsite încă două locuri care prezentau urme de poluare, fără a se cunoaşte însă sursa. Cu toate acestea, compania s-a implicat şi curăţă cele două zone. Regretăm producerea incidentului şi vom lua toate măsurile pentru a evita astfel de situaţii în viitor”.

George Stănescu locuieşte aproape de zona poluată şi ne-a oferit mai multe detalii: ”Am văzut că se lucrează de mai multe zile la remedierea situatiei, au fost deplasate echipe cu muncitori în zona poluată dar nu ştiu exact în ce stadiu se află. Ţiţeiul a curs pe o suprafaţă destul de mare, sunt câteva sute de metri de pârâu, prin pădure cu scurgere în lacul de acumulare”.

citeste totul despre: