Parastas anulat după ce poliţiştii argeşeni au atenţionat localul că ar putea curge amenzi

Parastas anulat după ce poliţiştii argeşeni au atenţionat localul că ar putea curge amenzi

Sursă foto: oficial.md

O comemorare ce urma să fie organizată la un restaurant din Argeş a fost anulată de teama amenzilor pe bandă rulantă pe care organizatorul şi localul riscau să le primească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au acţionat vineri în scop preventiv şi au descins la un local de pe raza de competenţă, întrucât au existat indicii cu privire la intenţia organizării unei petreceri private, pentru comemorarea unei persoane.

"Administratorul şi personalul localului în cauză au fost avertizaţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, totodată fiind prelucrate şi prevederi privind respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacităţii spaţiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi" precizează IPJ Argeş.

Verificările ulterioare ale poliţiştilor au relevat faptul că aceştia s-au conformat şi evenimentul nu a mai avut loc.

Totodată, având în vedere că în interiorul localului au fost identificate, la acel moment, 57 de persoane, verificările continuă, pentru a se stabili dacă numărul de persoane aflat în locaţie depăsea procentul de ocupare admis de normele în vigoare, urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

"Scopul acţiunilor poliţiştilor, şi ale celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, nu îl reprezintă aplicarea de sancţiuni, însă abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate.

Ne dorim ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ţinând cont de perioada apropiată, în care este de aşteptat ca revenirea la condiţiile normale să rezulte ca efect al campaniei de vaccinare, în condiţiile continuării unui comportament responsabil din partea tuturor", precizează IPJ Argeş.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările