Pitesti: A noua zi fără apă caldă

Pitesti: A noua zi fără apă caldă

Deocamdată autorităţile nu pot da nicio dată exactă când se va da drumul la apă caldă.  Directorul societăţii falimentare, Termoficare 2000 SA, împreună cu directorul noului servciciu public de tremoficare, Aurelian Niţă, au mers din nou la Mediaş pentru a definitiva contractual cu Romgazul. Singura problemă existent acum este legată de avansul pe care firma de gaz îl solicită. Între timp, primarul Tudor Pendiuc a mers la

Toate sursele media au preluat informaţia legată de evidenţierea unui focar de Covid-19 la fabrica de frigidere din Găeşti, în orice caz, mult mai sec decât cea legată de îmbolnăvirea lui Bendeac. Necunoscutele acestui aparent fapt divers trebuie elucidate cu celeritate deoarece concluziile pot pune sub semnul întrebării corectitudinea măsurilor luate până în prezent şi cele care se impun în viitorul apropiat.

acum 8 zile · comentarii (18)

Luni, Netanyahu a confirmat intenţia sa, ca etern nou prim-ministru, de a proclama preluarea unor teritorii din Cisiordania pentru a le integra în structura statului Israel, conform „Planului Trump de pace“. Reacţiile de îngrijorare curg, mai ales după ce Regele Iordaniei anunţase deja, foarte ferm, că acesta este un casus belli care poate duce la un conflict între ţara sa şi Israel.

acum 7 zile · comentarii (6)

Preşedintele Iohannis şi premierul Ludovic Orban au criticat dur CCR pentru decizia de a declara neconstituţionale mărirea amenzilor în perioada Stării de Urgenţă. Amenzi uriaşe, dar care au condus la salvarea de vieţi omeneşti. Cine are dreptate, CCR sau conducerea statului? Grea dilemă! Ne întoarcem la discuţia respectării Constituţiei şi la „jadarmul” respectării ei, CCR.

acum 18 zile · comentarii (32)

O filmare în care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, lua şpagă de la Vladimir Plahotniuc, ar fi trebuit să determine cel puţin o revoluţie. Însă în Republica Moldova nimic nu mai miră şi nu mai mişcă pe nimeni: procuratura a precizat că nu s-a depus în mod oficial plângere, iar preşedintele afirmă că nu ştia ce este în pungă.

acum 8 zile · comentarii (7)

Guvernul a aprobat hotărârea prin care se instituie Starea de Alertă în baza legii 55/2020 aprobată de Parlament miercuri. Acest HG confirmă deplin faptul că a existat vid legislativ în ultimele trei zile – ceea ce se va traduce, foarte probabil, printr-o creştere a numărului raportărilor de persoane infectate spre sfârşitul acestei săptămâni.

acum 7 zile · comentarii (0)

Că tot am văzut discuţii publice lansate de moderatori de televiziune (Ex: Oreste) şi politicieni (ex. Băsescu) care relansează dezbaterea ”rom-ţigan” lansând tot felul de ne-adevăruri (ex: ”termenul de rom este o invenţie a anilor 90”), zic să public parte dintr-o analiză academică pe care am realizat-o în 2016 împreună cu profesorul Marian Preda, actualmente Rectorul Universităţii din Bucureşti, şi profesorul Gabriel Hâncean.

acum 20 zile · comentarii (112)

Preşedintele României a venit şi ne-a spus că plata ratelor către bănci, atunci când persoanele fizice sau juridice sunt afectate de consecinţele crizei sanitare, se poate amâna cu până la 9 luni. Ce nu ne-a spus preşedintele, adică a minţit prin omisiune, este că în fapt nu vorbim de o suspendare deoarece ratele neplătite se capitalizează la creditul restant.

acum 2 luni · comentarii (5)