Piteşti:Magistrala cu gaze naturale a Arpechim, în flăcări

Piteşti:Magistrala cu gaze naturale a Arpechim, în flăcări

Conducta magistrală utilizată la transportul gazelor naturale între ArpechimPitești și Iancu Jianu s-a fisurat ieri după-amiază. Flăcările au semănat panică printre locuitorii din comuna Lunca Corbului, la granița cujudețul Olt. Oamenii au alertat pompierii care au sosit în scurt timp la fața locului. Reprezentanții societății Petrom au închis vanele, îndepărtând astfel pericolul unei eventuale deflagrații care ar fi mătur

Pitesti: “Să arătăm că ne pasă!”

Pitesti: “Să arătăm că ne pasă!”

După ce săptămâna trecută, de Ziua Mediului, Asociaţia "Parcul Lalelelor" a organizat, o acţiune similară, în semn de protest faţă de retrocedările ilegale făcute în Pădurea Trivale, "plămânul verde" şi simbolul acestui oraş, astăzi a fost rândul Asociaţiei Fan Club FC Argeş să protesteze faţă de abuzurile asupra fondului forestier. Membrilor fan-clubului li s-au alăturat câteva zeci de piteşteni şi, împreună, au m

Pitesti: Criminali cu mâini de aur

Pitesti: Criminali cu mâini de aur

Vreţi mobilă mai ieftină, sculptată şi de calitate? O puteţi da comandă chiar la Penitenciarul Colibaşi. Preţul este mai mic cu cel puţin 40 la sută faţă de piaţă. De asemenea, puteţi angaja cu ziua deţinuţi, pentru care plătiţi doar 4,5 lei pe ora de muncă.  

Pitesti: O iapă abandonată a fost eutanasiată

Pitesti: O iapă abandonată a fost  eutanasiată

Cruzimea oamenilor faţă de animale pare fără limite în unele cazuri. Ieri după-amiază, pe marginea drumului, la ieşire din Piteşti spre Ştefăneşti, se afla o iapă într-o stare jalnică. Oamenii care au văzut că bietul animal abia se mai ţinea pe picioare şi era foarte slăbit au anunţat inpectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

A trebuit să fie date publicităţii rezultatele testelor PISA şi a mai fost nevoie ca ministrul Educaţiei, d-na Monica Anisie, să încerce să minimalize într-un mod cel puţin neinspirat adevărul conţinut în ele, şi anume că mult prea adesea şi în mult prea multe locuri profesorii se fac că predau, iar elevii mimează învăţarea, şi toată lumea a sărit ca arsă.

acum 5 zile · comentarii (6)

N-am înţeles intervenţia de joi a preşedintelui pe tema educaţiei. Domnia sa pare că minimalizează proporţiile dezastrului în care se afla educaţia noastră. Când eşti pe ultimul loc în Europa la matematică şi penultimul la ştiinţe, când 47% dintre elevii de 15 ani nu stiu cele 4 operatii, iar 44% nu înţeleg ce citesc, ce alte argumente îţi trebuie ca să realizezi proporţiile dezastrului?

acum 5 zile · comentarii (21)

Aşadar, un dar de Moş Nicolae, o carte atât de frumoasă, dedicată ,,Totuşi toamnei" şi inspirată de marea poezie de iubire a marelui poet Adrian Păunescu, editată ca un obiect de artă, de păstrat mereu pe noptieră, aproape de visurile frumoase pe care le merităm într-o lume care pare să fi uitat că există şi suflet, că mai există şi iubire, că mai există şi anotimpuri cu farmecul lor unic încă,

acum 5 zile · comentarii (1)

Într-o seară ieşise din casă să-şi cumpere pâine. Stătea la semafor, când un tânăr s-a apropiat şi s-a uitat la geanta pe care o ţinea pe umăr. Sau poate nu acolo s-a uitat, dar aşa i s-a părut ei. „Pot să vă întreb ceva?“, a zis, apoi a întins mâna şi a continuat: „Eu sunt Manuel. Scuze! Eu sunt Manuel“.

acum 5 zile · comentarii (12)

Sume importante de bani intră lunar, în buzunarele statului, care în loc să garanteze serviciile medicale asiguraţilor din sistemul de sănătate ce-şi plătesc onest, cotizaţia, îi mai taxează de ”N” ori prin costurile analizelor plătite. Evident, nimeni nu-i despăgubeşte pe bolnavi pentru cheltuielile suplimentare pe care sunt obligaţi să le facă. În mod normal, fiecare asigurat ar trebui despăgubit pentru costurile analizelor plătite.

acum 5 zile · comentarii (3)

Ştim bine că 1989, anul schimbării în Estul european, a avut particularităţile sale în România. Loviturilor de palat, revoluţiilor de catifea, schimbărilor negociate de lideri chiar de sistem politic, România le-a opus o revoluţie sângeroasă ale cărei mistere nu sunt desluşite pe deplin nici până astăzi. Iar marele proces judiciar care a demarat vinerea trecută ca urmare a aşa-zisei finalizări a “dosarului Revoluţiei” a început cu stângul.

acum 6 zile · comentarii (12)

RO-PISA-2018. Garbage in, garbage out. Ani şi ani de Şcoală-formă-fără-fond ne explodează acum în faţă, parcă mai dur ca oricând, prinzându-ne, a mia oară, cu izmenele în vine. Chiar nu vrem să ieşim din negarea asta tâmpă ori perfidă şi să acceptăm că, de mult prea multă vreme, cuţitul e pe os? Şi că dacă nu scoatem Şcoala din marasm murim interior, pe mâna noastră, ca idioţii? ACUM e clipa noastră astrală. Dacă nu ACUM, când?

acum 6 zile · comentarii (9)

Este (sau ar trebui să fie chiar şi pentru guvernanţii români) un domeniu de atenţie prioritar, mai ales că semnele prevestitoare ale unei mari crize economice se tot adună şi încep să fie foarte vizibile, mai ales în cazul unor economii tradiţional fluctuante şi victime ale bătăliilor politice interne care generează un sentiment profund de impredictibilitate.

acum 19 zile · comentarii (12)

Sper ca liderii PNL să fie conştienţi de preţul pe care-l vor plăti în alegeri dacă nu pun capăt drumului închis pe care merge educaţia acum. Nu să rezolve tot impasul în care ne găsim, dar să proiecteze un alt drum pe care îl va urma educaţia, avem pretenţii. Nu e simplu, dar PNL nu este „prizonierul” sistemului, cum era PSD. Culmea este că şi Dragnea era conştient de prăpastia spre care se îndreaptă educaţia, când a declarat:

acum 6 zile · comentarii (13)

Întâmplarea, poate şi faptul că protagonistul volumului „Alexandru Darie-Spectacole de poveste” datorat tenacităţii criticului Doina Papp şi bunăvoinţei editurii Nemira, mi-a fost în vremea tinereţii noastre comune orădene prieten, dar şi, într-un anume fel, profesorul meu de teatru, adică cel ce m-a iniţiat în ceea ce înseamnă minunea naşterii unui spectacol, fac să ştiu ceva mai multe despre laboriosul proces de elaborare al cărţii.

acum 8 zile · comentarii (0)
Postari Recente