Pitesti: Un preot piteştean ţine slujbele într-o baracă din lemn

Pitesti: Un preot piteştean ţine slujbele într-o baracă din lemn

Se spune că omul sfinţeşte locul şi nimic nu dovedeşte mai bine adevărul acestor vorbe decât preotul Ionuţ Soveja. Acesata a devenit preot la şase ani de la terminarea Facultăţii de Teologie de la Piteşti. În cei şase ai a lucrat în biserică, dar nu ca preot, pentru că nu a primit o parohie. Este tânăr şi entiziast şi întotdeauna şi-a dorit să-i slujească pe oameni propovăduind cuvântul lui Dumnezeu.  În zona de j

Pitesti: Skijeturile – coşmarul pescarilor

Pitesti: Skijeturile – coşmarul pescarilor

Apariţia şi înmulţirea skijet-urilor este privită cu regret de pescarii împătimiţi. Deja pe lacul Budeasa, în preajma plajelor, pescarii obişnuiţi cu această zonă, s-au văzut nevoiţi să renunţe la a o mai frecventa, în special în weekend.  Autorităţile nu au cum să interzică accesul pe lac a acestor ambarcaţiuni datorită legii foarte permisive.

Pitesti: Comercianţii din piaţa en gros din Piteşi, vor să crească preţurile la produse

Pitesti: Comercianţii din piaţa en gros din Piteşi, vor să crească preţurile la produse

Piaţa de en-gros din Piteşti, specializată pe legume şi fucte, este unul dintre locuirle extrem de agloimerate în fiecare dimineaţă. Aici se găsesc, de obicei, cele mai ieftine produse de acest gen, mai ales pentru cine doreşte să cumpere în cantităţi mari. Pentru a închiria loc pentru o singură maşină cu produse care să fie vândute aici, preţul chiriei zilnice este de 25 de lei. Vin oameni din Argeş sau din judeţele apropia

Pitesti: Invitaţie la teatru

Pitesti: Invitaţie la teatru

Pentru cei care încă mai gustă cultura, Teatrul „ Al.Davila” le oferă momente unice prin evenimentele pe care le găzduieşte. În fiecare săptămână aici se pot urmări piese de teatru sau concerte simfonice şi folclorice.

Din 1990 încoace ni se tot promite, periodic, aflarea adevărului ba despre Revoluţia din Decembrie 1989, ba despre evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş, ba despre mineriada din 13-15 iunie şi, mai apoi, despre mineriada din septembrie 1991, cea care a condus la căderea guvernului condus de Petre Roman.

acum 6 zile · comentarii (8)

Aceasta e ştirea care a bulversat mediul online duminică seara. Reprimarea manifestaţiilor de vineri seara  fost lăsată în seama unei unităţi de elită a Jandarmeriei, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului. A furnizat SRI informaţia că în cadrul manifestaţiei s-ar fi înfiltrat terorişti? Mi se pare exclus.

acum 6 zile · comentarii (18)

Discuţiile tete-a-tete de la Helsinki au dat mari bătăi de cap de jur împrejurul globului. Donald Trump i-a dat lui Vladimir Putin nu numai vizibilitate şi relevanţă, dar a stârnit şi controverse majore acceptând o întâlnire de peste două ore şi 10 minute doar în prezenţa translatorilor, fără să relateze mare lucru

acum 16 zile · comentarii (23)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 6 zile · comentarii (47)

Oameni răi care conduceţi România, am fost ieri la protest între orele 17.00 şi 23.30. Am venit special, de la 2.500 de kilometri distanţă de ţară şi după 19 ani de trăit în afara ei. Am văzut, auzit, mirosit şi inhalat gazele voastre lacrimogene. Mi-am liniştit cunoscuţii manipulaţi de televiziunile voastre să creadă că noi, protestatarii, pornim un război.

acum 8 zile · comentarii (123)

Un eveniment aşa de grav, marcat cu sute de răniţi, nu trebuie lăsat nelămurit, iar vinovaţii să scape nepedepsiţi. Ce s-a întâmplat, de fapt, vineri seara? În opinia mea forţele de ordine au profitat de prezenţa huliganilor pentru a-şi atinge scopul: înfricoşarea populaţiei până acolo încât să nu mai participe la manifestaţii. Scop ratat. Sâmbătă seara au fost prezenţi la manifestaţii 100.000 de cetăţeni.

acum 7 zile · comentarii (34)

Dragă PSD, te iau cu frumosul ca să înţelegi: “drepturile omului” nu este un concept pe care ai dreptul să îl scoţi la înaintare doar când ai tu chef sau când îţi justifică politicile de orice fel, mai mult sau mai puţin justificate. Drepturile omului nu înseamnă doar condiţii umane în închisori şi procese echitabile (lucruri cu care noi am fost şi rămânem de acord), ci în primul rând dreptul la liberă exprimare.

acum 8 zile · comentarii (18)

Ministrul Justiţiei a anunţat miercuri seara că pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care să poată fi revizuite sentinţe penale definitive, dacă acestea au fost pronunţate „pe bază de protocoale secrete sau interceptări ilegale”. Repet: e vorba de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu de Celentano din „Las Fierbinţi”.

acum 16 zile · comentarii (70)

Peste două zile, liberalii se vor întâlni într-o şedinţă a Consiliului Naţional. Este o întâlnire foarte importantă, care va hotărî direcţia partidului, cel puţin până la alegerile europene. Aceste alegeri vor avea o relevanţă politică specială întrucât rezultatul lor va influenţa strategiile partidelor pentru alegerile prezidenţiale.

acum 17 zile · comentarii (0)