Piteşti: Ziua Mobilităţii sărbătorită ... în maşină

Piteşti: Ziua Mobilităţii sărbătorită ... în maşină

1500 de oraşe din Uniunea Europeană marchează astăzi  Ziua Mobilităţii. Piteştiul nu se poate număra printre ele.  Stăzile au fost şi în această dimineaţă la fel de aglomerate pentru că cei mai mulţi piteşteni au ales să mergă şi astăzi la serviciu cu maşina personală. Au existat şi câteva excepţii. Mai citeşte şi: "Ziua fără maşină", marcată cu ambuteiaje şi trafic infernal.

Piteşti: La spital, ca la hotel

Piteşti: La spital, ca la hotel

Saloane de lux la Spitalul de Pediatrie, contra cost, exact ca la hotel! Aparţinătorul trebuie să plătească 200 de lei dacă are pretenţia să stea singur în salon. Citeşte şi: Urgenţele de la Spitalul de Copii, în colaps

Am participat la comemorarea a 78 de ani de la un episod tragic la istoriei noastre, reamintindu-mi cât este de importantă păstrarea identităţii românilor din Bucovina de Nord, azi pe teritoriul Ucrainei, ameninţaţi cu dispariţia în decurs de 1-2 generaţii din cauza unei politice şovine de eliminare a identităţii celorlalte etnii din statul Ucraina. Un stat ocupant vrea acum să închidă şi slujbele în limba română iar BOR rezistă, pentru moment...

acum 17 zile · comentarii (11)

Nu ştiu dacă aţi remarcat, în România există un singur partid politic condus de o doamnă. Şi nu este un partid care impune cote de gen. Adela Mîrza, specialist în comunicare, este preşedinta M10 şi co-preşedinta alianţei electorale Alternativa Dreaptă. O noutate în politica românească recentă.

acum 17 zile · comentarii (36)

Capturată de personaje precum Daddy-Vitamină, Rădulescu-Mitralieră, Dan-Pulan şi Daea-Cormoran, într-o realitate cotidiană sufocantă, România rămâne (tot mai) departe de restul lumii. Dacă ceilalţi merg înainte la viteze din ce în ce mai mari, România merge la fel de repede, doar că... înapoi. Partea bună rămâne cea dintr-un banc celebru, dulce-amar: dacă vine sfârşitul lumii, România scapă, pentru că e cu câteva decenii bune în urma celorlalţi.

acum 17 zile · comentarii (10)

Sigur că cineva trebuia să poarte vina pentru momentul umilitor trăit de Preşedintele Trump la Hanoi atunci când bunul şi marele său prieten Kim Jong Un a părăsit masa negocierilor, a anulat conferinţa de presă, n-a semnat Acordul promis în sunet de fanfară de echipa de propagandă de la Washington, confirmând că nu va accepta condiţiile americane şi că nici nu are de gând s-o facă în condiţiile cerute de Donald Trump.

acum 17 zile · comentarii (24)

Recentele evoluţii dintre India şi Pakistan şi eliberarea vineri a pilotului capturat, Abhinandan Varthaman reprezintă o escaladare fără precedent de la războiul de frontieră din 1999. Dar episodul a mai relevat încă o dată joaca cu arma nucleară pe care o face Pakistanul la graniţa sa cu India în Kashmir.

acum 17 zile · comentarii (4)

Ministerul cercetării a publicat acum câteva zile raportul de activitate pe 2018. Era şi vremea, că au răsărit ghioceii de ceva vreme. Nimic nou în raport – poveşti cu peşti şi Ilene Cosânzene. Raportul prezent diferă de cel din anul precedent, catalogat de Asociaţia Ad Astra ca „între laudă de sine şi fake-news“, prin volumul de informaţie regurgitată fără noimă pe mai bine de 40 de slide-uri.

acum 17 zile · comentarii (0)

Despre campania electorală de la Chişinău, cu rare excepţii, nu s-a scris mai nimic. S-a vorbit însă abundent despre rezultate şi consecinţele acestora. De multe ori grăbit, cu un entuziasm de paradă, auto-justificator. Miza acestui text, din perspectiva analizelor LARICS dedicate R. Moldova în ultimii doi ani, este triplă:

acum 17 zile · comentarii (29)

Cel mai recent reportaj Recorder abordează problema educaţiei sexuale în şcolile româneşti. Mai multe ONG-uri, printre care fundaţia Tineri pentru Tineri, organizează un program de „sex ed” pentru profesori. Pentru ca aceştia, mai departe, să educe copiii.

acum 17 zile · comentarii (24)

Ziua de 4 martie s-a nimerit să fie, în anul 1977, într-o vineri. Schema de program, grila cum i se spune azi, a Televiziunii Române prevedea ca, îndată după Telejurnal, pe primul canal să fie difuzat un film artistic, iar pe cel de-al doilea, care oricum avea o acoperire limitată, deloc în conformitate cu ceea ce scria şi se prevedea în „Programul partidului“ adoptat cu ocazia Conferinţei Naţionale din 1974, o „Seară de operă“.

acum 17 zile · comentarii (1)

Câtă minte îţi trebuie să înţelegi dezastrul electoral spre care se îndreaptă PSD? Este posibil ca în luna mai să fie dată sentinţa definitivă în dosarul „Bombonica“. Un dosar beton, public, în care principalii vinovaţi şi-au recunoscut vina şi nu cer reaudiere în apel. Dacă Dragnea va fi săltat de poliţişti de la sediul PSD şi va fi dus la Rahova, mai are PSD vreo şansă la alegerile din 26 mai?

acum 17 zile · comentarii (21)

Puţine anunţuri au stârnit atâta interes în cercurile serviciilor de informaţii din ţările angajate direct în Coaliţia împotriva terorii şi, mai ales, a celor care au trupe în Afganistan decât cel făcut de Departamentul de Stat care spune că este gata să plătească pentru informaţii care să conducă la „identificarea sau localizarea în orice ţară din lume a numitului Hamza bin Laden, fiul lui Osama bin Laden“.

acum 18 zile · comentarii (10)

Sfaturile bune despre ocrotirea sănătăţii ne urmăresc la tot pasul. Dar ţinem noi pasul? Pasul, de la el începe sănătatea! Doar să nu fie singur: specialiştii ne recomandă 8000 de paşi zilnic pentru a ne menţine sănătatea în formă. Conform statisticilor, un om cu înălţimea de 1,70-1,90 metri are, în medie, o lungime de pas de şaptezeci de centimetri.

acum 18 zile · comentarii (1)
Postari Recente