Exerciţiu demonstrativ de acordare a primului ajutor oferit de medicii militari, la Piteşti

Exerciţiu demonstrativ de acordare a primului ajutor oferit de medicii militari, la Piteşti

Săptămâna aceasta se încheie campania umanitară  desfăşurată de Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti în cinstea Centenarului Marii Uniri, „Uniţi sub tricolor prin Sănătate”, campanie în cadrul căreia, începând cu luna iunie a acestui an, echipe medicale din unitatea spitalicească s-au deplasat în localităţi din mediul rural pentru a acorda asistenţă medicală gratuită oamenilor care ajung mai greu la spital.

Un fost fotbalist român şi-a făcut academie de fotbal în Anglia. Jucătorii săi, curtaţi de mari echipe din Europa | dinamo

Un fost fotbalist român şi-a făcut academie de fotbal în Anglia. Jucătorii săi, curtaţi de mari echipe din Europa

De patru ani, Gabi Dumitru, fost fotbalist la FC Argeş, Dinamo şi Rapid, a creat o academie de fotbal la Londra numai pentru copii şi juniori români. De la şapte copii în 2014, a ajuns acum la 150 de copii în Eagles Football Academy, iar performanţele şi valoarea tinerilor jucători au atras atenţia unor mari cluburi din Premier League, din Belgia şi Olanda. Academia va colabora cu Ajax Amsterdam, iar din 2019 va deschide o filială şi la Madrid.

Un bebeluş a murit subit în spital, iar Colegiul Medicilor i-a scos vinovaţi pe părinţi. Justificările din decizie

Un bebeluş a murit subit în spital, iar Colegiul Medicilor i-a scos vinovaţi pe părinţi. Justificările din decizie

De un an şi jumătate o mămică din Piteşti încearcă să afle cine se face vinovat de moartea bebeluşului său. Colegiul Medicilor Ageş a respins plângerea femeii, după ce i-a găsit vinovaţi de decesul copilului pe părinţi. Mămica e acuzată că nu şi-a urmărit sarcina, deşi femeia a mers la consult chiar la unul din medicii care semnează decizia Colegiului.

Consiliul Local Piteşti a refuzat să-i retragă titlul de cetăţean de onoare fostului preşedinte al CJ Argeş

Consiliul Local Piteşti a refuzat să-i retragă titlul de cetăţean de onoare fostului preşedinte al CJ Argeş

Unul dintre proiectele de hotărâre de Consiliu Local ajunse joi seara pe masa aleşilor locali de la Piteşti a fost cel privind retragera titlului de cetăţean de onoare acordat în 2009 fostului preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu din cauza problemelor în Justiţie, probleme care i-au adus fostului lider PSD o condamnare cu închisoarea, pe care a şi executat-o.

Pedepse definitive reduse masiv pentru şase stăpâni de sclavi de la Berevoeşti. Patru au primit cu cel puţin trei ani de puşcărie mai puţin faţă de prima sentinţă

Pedepse
definitive reduse masiv pentru şase stăpâni de sclavi de la Berevoeşti. Patru
au primit cu cel puţin trei ani de puşcărie mai puţin faţă de prima sentinţă

Curtea de Apel Piteşti a dat astăzi sentinţa definitivă în cazul a şase stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti, care au îngrozit o ţară întreagă prin metodele de tortură folosite, au primit pedepse cu închisorea. Faţă de sentinţa iniţială dată în ianuarie 2018 de către Tribunalul Argeş, condamnările cu închisoarea au fost reduse semnificativ, chiar şi cu patru ani în cazul unuia dintre stăpâni.

Povestea tulburătoare a femeii adoptate care a înfiat la rândul ei un copil. La 17 ani a rămas a doua oară fără mamă

Povestea tulburătoare a femeii adoptate care a înfiat la rândul ei un copil. La 17 ani a rămas a doua oară fără mamă

Învăţătoare şi scriitoare, Ana Carola Marin a publicat în acest an „Jurnalul unui copil adoptat. Gânduri pentru Elena”, un volum tulburător inspirat din propria sa experienţă de viaţă. Autoarea a trăit pe propria piele experienţa adopţiei, pentru că a fost înfiată, iar la rândul ei a adoptat un băieţel. Ideea cărţii s-a născut pe când Ana Carola Marin avea 17 ani, atunci când mama ei adoptivă, care şi ea fusese adoptată, s-a sinucis.

Nici o justificare, nici o bună intenţie, nici o explicaţie politică nu poate susţine spectacolul jalnic din Parlamentul devenit o ruşine naţională, unde majoritatea aleşilor îşi fac de cap ca pe propria moşie. Pare că Legislativul a fost luat pe persoană fizică de un partid sau altul, sub pretextul că majoritatea votantă a cetăţenilor justifică prezenţa la putere a aleşilor actuali. Şi ţara parcă a fost luată pe persoană fizică!

acum 5 zile · comentarii (1)

Sunt alegerile democratice mai mult un concurs de miss? La întrebarea aceasta ne răspund Chappell Lawson şi Michael Myers de la Massachusetts Institute of Technology, Gabriel Lenz de la Universitatea din California Berkeley şi Andy Baker de la Universitatea din Colorado Boulder.

acum 5 zile · comentarii (2)

În ultimele zile au ieşit la iveală din nou monstruozităţi din bietul nostru sistem de sănătate. Pe lângă medici, asistente, infirmiere, brancardieri care muncesc de dimineaţa până seara, compensând toate lipsurile unui sistem bolnav şi corupt, ce ne este dat să vedem aproape în fiecare zi te lasă fără respiraţie.

acum 5 zile · comentarii (11)

Am avut norocul să fiu la Viena cînd, la marele muzeu de istoria artei din oraş, se deschisese o expoziţie fără precedent: aproape o sută de lucrări ale lui Pieter Bruegel cel Bătrîn, adunate din toată lumea pentru aniversarea a 450 de ani de la moartea sa. Bruegel cel Bătrîn (mort, de fapt, înainte să împlinească 45 de ani) e, întîmplător, pictorul meu preferat.

acum 5 zile · comentarii (0)

Lansarea proiectului „România educată“, un proiect naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, vine să arate, odată în plus, cât este România de înapoiată în materie de educaţie. Distrugerea sistematică a educaţiei, făcută în ultimii ani de către cei care s-au perindat la putere, are consecinţa că sunt năruite nu numai şcolile (adică, infrastructura), dar şi, sau mai ales, oamenii care învaţă sau care predau în aceste şcoli.

acum 5 zile · comentarii (7)

Ambasadorul american la Moscova, 1986-1991, Jack F. Matlock Jr., cel care a participat la cele două summituri de a Reykjavik şi de la Malta scria în memoriile sale: „După reuniunea de la Reykjavik, la Malta, s-au obţinut mai multe rezultate pozitive decât în oricare alt summit SUA-URSS, deşi nu au fost semnate documente“.

acum 5 zile · comentarii (14)

Astă seară a avut loc la Cotroceni lansarea proiectului „România Educată“, Viziune şi strategie 2018-2030. Foarte bună organizarea, cu o audienţă selectă din toată ţara. Întrebarea este: ce impact va avea asupra evoluţiei ulterioare a educaţiei? Voi analiza Proiectul „România Educată“ într-o serie de articole. Astă seară doar cadrul general în care apare acest proiect şi ce şanse are să impulsioneze schimbarea în bine a educaţiei.

acum 6 zile · comentarii (10)

Aşa cum se întâmplă după orice tip de victorie politică majoră care schimbă datele istoriei unei ţări sau ale unui continent, influenţând în mod cert întreg peisajul geopolitic, fenomenul BREXIT, ajuns la apogeul evoluţiei sale, începe să-şi devoreze proprii actori, eroi ai unei piese de teatru ciudate şi surprinzătoare.

acum 6 zile · comentarii (27)

Cine a crezut că interviul cu Viorica Dăncilă publicat în revista „Q Magazine“ de Floriana Jucan a fost doar un accident se înşală. Lavinia Şandru ne-a demonstrat că odele aduse primei femei-premier din istoria României sunt un plan bine pus la punct de consilierii PSD.

acum 6 zile · comentarii (69)

Spre deosebire de predecesorul său, Jean-Claude Juncker nu vrea un al doilea mandat la şefia Comisiei Europene. Decizia lui a obligat toate familiile politice europene să caute un succesor. Unele dintre acestea au numit deja die Spitzenkandidaten, adică pretendenţii care vor conduce campaniile din mai 2019. Iată cum arată tabloul candidaţilor, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutinul pentru PE:

acum 6 zile · comentarii (7)

Este un aspect despre care nu se prea vorbeşte. Avem experienţa cu recursul compensatoriu. Circa 3000 de infractori au fost eliberaţi în urma acestui act normativ. O treime au recidivat, au repetat fapte pentru care au fost condamnaţi şi s-au reîntors în penitenciare. Au apărut noi victime. O minoră de 17 ani a fost violată de Eugen (Jan) Buliga, eliberat în primăvara anului 2018, în baza recursului, după o condamnare de 13 ani, tot pentru viol.

acum 6 zile · comentarii (13)

Nu mi-a plăcut niciodată dl. Crin Antonescu. Cu atât mai mult, nu am făcut parte vreodată dintre admiratorii persoanei în cauză. Nu am văzut niciodată în personajul respectiv decât un politician de anvergură medie care, spre deosebire de alţii, corigenţi pe viaţă la limba română, avea, totuşi, cum se spune, cuvintele la el.

acum 6 zile · comentarii (25)
Postari Recente