Avocata lui Al Nashiri, presupusul terorist torturat în România: „Negarea continuă a României că a găzduit o închisoare CIA secretă este ruşinoasă“

Avocata lui Al Nashiri, presupusul
terorist torturat în
România: „Negarea continuă a României că a găzduit o
închisoare CIA secretă este ruşinoasă“

La sfârşitul lunii mai, România a pierdut procesul de la CEDO cu teroristul Al Nashiri, proces prin care s-a atestat că România a găzduit un centru de detenţie CIA la Bucureşti. România trebuie să îi plătească teroristului 100.000 de euro daune pentru că a fost torturat la Bucureşti. Amrit Singh, unul dintre avocaţii teroristului Abd Al Rahim Husseyn Muhammad Al Nashiri, a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“.

Cum este cinstită memoria eroinei Elisabeta Rizea. Campanie pentru salvarea de la ruină a casei memoriale din Nucşoara, total ignorată de autorităţi

Cum este cinstită memoria eroinei Elisabeta Rizea. Campanie pentru salvarea de la ruină a casei memoriale din Nucşoara, total ignorată de autorităţi

Casa în care a trăit Elisabeta Rizea, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste (1912-2003), stă în continuare în picioare în comuna argeşeană Nucşoara, dar este grav deteriorată. Bogdan Vârvoreanu, strănepotul Elisabetei Rizea, a iniţiat acum mai bine de două luni o campanie pentru salvarea şi reabilitarea casei memoriale, în vederea transformării ei în muzeu.

Oficialii PSD Argeş declară că pleacă spre Bucureşti cu „doar“ 3.000 de susţinători. „Atâţia bani, atâta peşte!“

Oficialii PSD Argeş declară că pleacă spre Bucureşti cu „doar“ 3.000 de susţinători. „Atâţia bani, atâta peşte!“

Oficialii filialei PSD Argeş spun că se vor prezenta la mitingul din Bucureşti cu „doar“ 3.000 de manifestanţi. Preşedintele Asociaţiei Comunelor din Argeş, social democratul Ion Dumitru, primar al comunei Albota, pune numărul redus de participanţi pe seama sprijinului inconsistent pe care edilii locali din Argeş l-au primit de la Guvern, raportat la numărul mare de voturi aduse partidului.

Ce bunuri pot fi date în compensare pentru imobile luate abuziv. Schimbările produse de o decizie recentă a ÎCCJ

Ce bunuri pot fi date în compensare pentru imobile luate abuziv. Schimbările produse de o decizie recentă a ÎCCJ

În situaţia în care restituirea în natură a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist nu mai este posibilă, măsurile reparatorii în echivalent care se pot acorda sunt compensarea cu bunuri oferite în echivalent de entitatea învestită cu soluţionarea cererii. În mai 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că pot fi acordate în compensare şi alte bunuri decât cele menţionate în lista deja existentă.

Dirijorul argentinian îndrăgostit de România, care a studiat religia cu Papa Francisc: „Avea de atunci o mare pasiune pentru fotbal şi asta m-a surprins mereu“

Dirijorul argentinian
îndrăgostit de România, care a studiat religia cu Papa Francisc: „Avea de atunci o mare pasiune pentru fotbal şi asta m-a surprins mereu“

Argentinianul Jose Maria Ulla (57 de ani) este la ora actuală unul dintre cei mai apreciaţi dirijori contemporani. Un mare admirator al României, unde a concertat de mai multe ori, Jose Maria Ulla a studiat religia cu Jorge Mario Bergoglio, nimeni altul decât viitorul Papă Francisc. Reputatul dirijor a dezvăluit pentru „Adevărul“ amintirile sale legate de Papa Francisc şi de România.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat în data de 11 iunie o propunere privind Strategia Naţională de Educaţie Parentală 2018-2025. Motivul acestei strategii: rezolvarea problemelor educaţionale a copiilor din România. Soluţia? Implementarea unui sistem naţional de educare a părinţilor şi implicit a copiilor.

acum 2 zile · comentarii (4)

Zi interesantă cea de 21 iunie 2018 pentru statul român, pentru viitorul României în Uniunea Europeană, pentru toţi românii. Un complet de 3 judecători, după ce au tot amânat decizia, şi-au luat inima în dinţi şi l-au condamnat pe Preşedintele celui mai puternic partid politic din România, totodată şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

acum 2 zile · comentarii (43)

Analizaţi, prin comparaţie, agenda de politică externă şi de priorităţi europene a Guvernului nostru şi documentul pe care vi-l oferim în premieră în România, adică proiectul de Concluzii al Consiliului European din 28-29 iunie.

acum 2 zile · comentarii (3)

Şapte întrebări pe marginea acestei „mari victorii a comunităţii trans” reprezentată de faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a eliminat „incongruenţa de gen” din lista bolilor mintale; motivul ar fi acela că „nu există dovezi că incongruenţa de gen este o tulburare mentală”.

acum 2 zile · comentarii (5)

Chiar dacă e adevărat că dl. Liviu Dragnea se bucură de răul doamnei Firea, de ruşinea încercată de aceasta în clipa în care şi-a văzut orgoliul făcut zob de huiduielile încasate pe merit pe Arena Naţională, preşedintele PSD nu se prea poate bucura de propriul lui bine. Pentru simplul motiv că acesta nu prea mai există. Cel puţin deocamdată.

acum 2 zile · comentarii (15)

Deşi nu este vreo capodoperă, filmul spaniol „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar“, despre viaţa ieşită din comun a traficantului de droguri columbian Pablo Escobar, cu Javier Bardem şi Penélope Cruz în rolurile a doi amorezi care mai mult se urăsc, decât se iubesc, pică în România la ţanc, arătând ce-nseamnă un „stat mafiot“, cel spre care PSD-ul încearcă, cu orice preţ, să-ndrepte ţara.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cu Liviu Dragnea s-a terminat. Şi-a primit pedeapsa, chiar dacă în primă instanţă. Situaţia imposibilă s-a transferat acum asupra PSD. Un partid serios, mare, cu pretenţii în spectrul politic european, acceptă să fie condus de un condamnat penal de două ori? Ultima condamnare, prin contopire cu prima, la 3 ani şi jumătate cu executare.

acum 2 zile · comentarii (34)

Dacă reluăm firul evenimentelor din 1990, constatăm că PSD şi aliaţii lor, sub diverse forme,  au adoptat întotdeauna acelaşi tip de atitudine politică faţă de mişcările de contestare. Le-au lansat acuzaţii de anarhie, de fascism, manifestanţii au fost încadraţi într-o subcategorie naţională precum „golani“, „animale“, „şobolani“.

acum 2 zile · comentarii (4)

În data de 9 iunie 2018, preşedinţii parlamentelor din Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au semnat la Kiev documentul privind crearea Asambleei Parlamentare dintre cele trei state, structura propunându-şi să creeze o platformă  de promovare internaţională a intereselor membrilor semnatari dar şi de cooperare între aceştia privind provocările de securitate, proiectele energetice comune sau combaterea dezinformării şi a fenomenului fake news.

acum 3 zile · comentarii (3)

Un parlamentar român obţine anual o leafă brută de 136.600 lei, la care se adaugă alţi 416.112 lei pentru acoperirea unor cheltuieli cum ar fi: chirie locuinţă, carburant auto, diurnă şi funcţionarea cabinetelor parlamentare. Culmea, pentru a justifica banii ei nu trebuie să prezinte facturi, ci doar declaraţii pe propria răspundere cum că au folosit banii în interesul funcţiei.

acum 3 zile · comentarii (19)

Este un pericol imens pentru toată lumea. Jandarmeria trebuie să revină la menirea ei în slujba poporului, nu la ordinele penalilor din fruntea ţării. Conducătorii actuali ai Jandarmeriei ar trebui să aibă onoarea, demnitatea şi judecata de a nu fi părtaşi, de a nu pune în aplicare ordinele politice, ce ar duce la tensiuni şi violenţe împotriva cetăţenilor care manifestă paşnic faţă de legalizarea corupţiei în România.

acum 3 zile · comentarii (8)
Postari Recente