Primarul Piteştiului, găsit incompatibil definitiv şi irevocabil: „Instanţa a constatat prostia din capul meu“

Primarul Piteştiului, găsit
incompatibil definitiv şi irevocabil: „Instanţa a constatat
prostia din capul meu“

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică (PSD), a susţinut o conferinţă de presă după ce a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). ANI l-a găsit în 2016 în conflict de interese pe primarul Piteştiului, însă acesta a constatat în instanţă raportul inspectorilor de integritate.

Avantajele practicării scrimei pentru copii. Cum le îmbunătăţeşte aptitudinile analitice şi strategice

Avantajele practicării scrimei pentru copii. Cum le îmbunătăţeşte aptitudinile analitice şi strategice

Faptul că spadasinii români au strălucit în ultimii ani la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale sau Europene a avut ca efect o creştere a popularităţii acestui sport în România, iar introducerea, încă de anul trecut, ca materie opţională, în programa şcolară a învăţământului gimnazial, a contribuit la acest trend. Avantajele practicării acestui sport sunt multiple.

Primarul Piteştiului a fost declarat incompatibil definitiv şi irevocabil şi ar urma să-şi piardă mandatul. Ce hotărâri suspecte a aprobat în consiliul local | psd

Primarul Piteştiului a fost declarat
incompatibil definitiv şi irevocabil şi ar urma să-şi piardă mandatul. Ce hotărâri suspecte a aprobat în consiliul local

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică (PSD), a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). ANI l-a găsit în 2016 în conflict de interese pe primarul Piteştiului, însă acesta a constatat în instanţă raportul inspectorilor de integritate.

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici: „E ruşinos că nu avem un muzeu al crimelor săvârşite de comunişti în România“

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei
Foştilor Deţinuţi Politici: „E ruşinos că nu avem un muzeu al
crimelor săvârşite de comunişti în România“

În perioada 28-30 septembrie, Piteştiul a găzduit a XVIII-a ediţie a simpozionului internaţional ”Experimentul Piteşti-reeducarea prin tortură”. Un eveniment la care au participat peste 150 de foşti deţinuţi politici, istorici şi cercetători şi la care cel mai emoţionant discurs pe parcursul simpozionului l-a avut Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR).

Jurnalul copleşitor al unui tânăr sublocotenent român trimis pe front în urmă cu un secol: „Războiule, războiule, cum schimbi tu sufletele!“

Jurnalul copleşitor al unui tânăr sublocotenent român trimis pe front în urmă cu un secol: „Războiule, războiule, cum schimbi tu sufletele!“

Gheorghe Bădescu, eroul sublocotenent dintr-un sătuc de lângă Câmpulung Muscel, a devenit, de câteva săptămâni, pentru tot Argeşul şi dincolo de graniţele judeţului, un simbol al sacrificiului pentru ţară, după ce un stră-strănepot a publicat, în anul Centenarului, jurnalul de război al tânărului, plecat de pe băncile Facultăţii de Drept să lupte pentru întregirea neamului în bătăliile de Mărăşti-Mărăşeşti.

A început să sune, la volum maxim, sirena fraudării Referendumului. Tema fraudării este reluată şi dată, în avans, drept „sigură” de unii dintre cei care s-au opus şi până acum prin mijloace lipsite de fair play iniţiativei democratice a celor trei milioane de români.

acum 10 zile · comentarii (4)

Mai ţineţi minte cum s-au isterizat unii ziarişti pentru că CpF făcuse un clip în care nişte adolescenţi se întrebau cum va arăta România de mâine? Cum strigau atunci că este imoral să te foloseşti de adolescenţi pentru a promova tema Referendumului pentru Căsătorie?

acum 14 zile · comentarii (15)

Aştept cu speranţă să trecem peste acest referendum. Organizaţii particulare, religioase sau nu, au stârnit atât de multă ură stereotipală, au săpat atât de adâncă prăpastie între cunoscuţi, prieteni, rude... Dar, referendumul va trece şi, indiferent de rezultat, avem şansa să ne (re-)unim în faţa unor provocări mult mai grave.

acum 10 zile · comentarii (25)

În fiecare zi navigǎm – cel puţin noi, citadinii- între reflexul mediatic onest al evenimentelor şi ştirile false, între preocupǎrile oficiale nombriliste, care nu se uitǎ decât la cazanul cu puroi al realitǎţii interne, şi nevoia de a privi şi respira într-un spaţiu mai larg, ce ne determinǎ viaţa de zi cu zi, în feluri vizibile sau subtile.

acum 10 zile · comentarii (0)

Aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea. Îşi pierde minţile. Dragnea şi-a imaginat că poate conduce România ca Erdogan Turcia. Fără să priceapă că România nu este Turcia. Este membru UE, cu altă cultură şi istorie în spate. N-a priceput că poveştile cu „statul paralel“ şi „lovitura de stat“ nu pot păcăli. Iar cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 26 zile · comentarii (13)

În sfârşit, scrisoarea disidenţilor din PSD a apărut în spaţiul public. Semnată de principalii trei disidenţi: Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. Scrisoarea este extrem de clară şi dură. Indiferent de numărul de semnatari, presupunând că nu au majoritatea în CEx, Dragnea nu poate conduce ţara şi PSD fără sprijinul principalilor filiale din ţară. Vineri va avea loc CEx-ul PSD care va decide soarta lui Dragnea.

acum 26 zile · comentarii (18)
Postari Recente