Opt reguli esenţiale la volan. Cum să previi un accident sau să eviţi o amendă

Opt reguli esenţiale la volan. Cum să previi un accident sau să eviţi o amendă

300 de sancţiuni contravenţionale în doar patru ore. Acesta este bilanţul unei acţiuni rutiere desfăşurate miercuri pe drumurile publice, la care au participat poliţişti din cinci judeţe. Oamenii legii le reamintesc şoferilor care sunt regulile esenţiale la volan.

În ziua de 25 august,timp de patru ore, pe raza judeţului Argeş, poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere şi de ordine publică municipale şi orăşeneşti au acţionat, în sistem integrat, împreună cu poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Braşov, Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, pe drumurile naţionale şi judeţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

 Sute de amenzi

Cei aproape 100 de poliţişti implicaţi au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 161  pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
Totodată, au fost reţinute 23 de permise de conducere (dintre care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 8 pentru consumul de alcool) şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 6.500 de lei.
 
Au fost constatate şi 3 infracţiuni, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Opt reguli esenţiale la volan. Cum să previi un accident sau să eviţi o amendă
 Foto: IPJ Argeş
 

Conducea fără permis

 
Poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bughea de Jos, care conducea un autoturism, pe D.J. 732, pe raza localităţii Vlădeşti, prezentând pentru control un permis de conducere susceptibil a fi fals.
Din verificările efectuate a rezultat că cel în cauză nu deţine permis de conducere, fapt pentru care documentul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficciale, uz de fals şi conducere fără drept, conform art. 320, 323 şi 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.
 

Reguli esenţiale la volan

 
Poliţiştii recomandă şoferilor respectarea regulilor esenţiale la volan:
 
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
 
- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
 
- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
 
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
 
- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
 
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
 
- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în plină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
 
-Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sute de biserici avariate de cutremurele din 1977 şi 1986 au fost restaurate fără avizul comuniştilor

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările