Opt psihologi se ocupă de moralul persoanelor aflate în carantină sau izolare în judeţul Argeş

Opt psihologi se ocupă de moralul persoanelor aflate în carantină sau izolare în judeţul Argeş

FOTO arhivă Florin Matei

Începând de luni seară, persoanele aflate în izolare la domiciliu sau în centrele de carantină din judeţul Argeş au la dispoziţie opt psihologi certificaţi care le pot oferi ajutor de specialiate dacă vor solicita acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Argeşul numără 125 de persoane aflate în carantină şi 4285 de persoane izolate la domiciliu. Fiecare trăieşte în aceste zile propriile temeri şi frustrări. 
La solicitarea acestora, cei opt psihologi le stau la dispoziţie, telefonic sau online, cu susţinere de specialitate. 

„Suntem alături de toate aceste persoane care trec prin momente dificile, dar care au înţeles să respecte regulile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.Instituţia Prefectului mulţumeşte Colegiului Psihologilor din România filiala Argeş pentru susţinere”, spune prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

Sancţiuni

Şi în Argeş sunt probleme cu respectarea obligaţiei izolării la domiciliu şi a măsurilor impuse de ordonanţele militare. 

Până acum au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru două persoane care au încălcat măsurile de autoizolare şi pentru organizatorii unui botez la care au participat mai multe persoane decât prevede OM 2/2020. Cuantumul amenzilor este de 10100 lei.

Până acum, în judeţ au finalizat perioada de 14 zile de izolare 507 persoane. 


l

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: