O româncă adoptată la naştere în Canada şi-a regăsit familia biologică după 26 de ani: „Dacă nu mă vor accepta?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dreapta - Marilena. Stânga - una dintre surorile mai mari, mama şi, probabil, tatăl fetelor.  Foto:  FacebookThe never forgotten Romanian children
Dreapta - Marilena. Stânga - una dintre surorile mai mari, mama şi, probabil, tatăl fetelor.  Foto:  FacebookThe never forgotten Romanian children

Marilena Antoescu s-a născut în România în 1991. Mama, care trăia într-o sărăcie lucie, a dat-o spre adopţie unei famili de canadieni. După multe căutări, la 26 de ani, tânăra a reuşit să-şi găsească o parte din familia naturală.

În august 2017, Marilena lua prima dată contact cu administratorii paginii „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României“, cărora le povestea frământările prin care trece. 
 

„Numele meu la naştere a fost Antonescu Marilena. M-am născut pe 10 februarie 1991 în Davideşti, judeţul Argeş. Am crescut în Canada, dar mi-am dorit să îmi găsesc părinţii/familia biologică de când eram mică. Numele mamei biologice este Antonescu Elena, în momentul adopţiei locuia în satul Conţeşti, comuna Davideşti. Avea 2 copii, eu fiind cea mai mică. Am o soră cu 3-4 ani mai mare. Mi-ar place să îi găsesc, să îi cunosc şi să le povestesc totul despre mine. Ar fi ca un vis care devine realitate!!! Am această fotografie cu mama mea biologică şi, probabil, lângă ea, tatăl meu. Nu ştiu în ce parte a României a fost făcută, dar cred că poate fi Piteşti sau Bucureşti (...). Sper cu ajutorul vostru să îi găsesc, ar fi o mare binecuvântare!“. 
 

„A trăit chiar un şoc, pentru că nu se aştepta să se rezolve atât de repede”
 

Anunţul, postat la câteva zile după ce Marilena i-a contactat pe  administratorii paginii, a primit imediat zeci de feedback-uri.
 

„În maxim o oră am început să obţinem informaţii despre familia ei. Marilena a trăit chiar un şoc, pentru că nu se aştepta să se rezolve atât de repede. Asta este ceea ce ne dorim noi ca pagina să facă”, a declarat, pentru Adevărul, leana Cunniffe Băiescu, unul dintre administratorii paginii FB „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României”.
 

Marileana avea să primească o avalanşă de informaţii uluitoare. Mama, foarte săracă, nu şi-a permis, după naştere, să o ia acasă, unde mai avea de hrănit alţi doi copii, iar când o familie de canadieni şi-a manifestat dorinţa să o înfieze, femeia şi-a dat acordul. 
 

„La două-trei săptămâni de la naştere, a fost adoptată de părinţii canadieni. Părinţii săi biologici erau foarte săraci. Mama ei mai avea atunci două fiice, aceasta fiind a treia naştere şi se descurca foarte greu, cu cei doi copii pe care îi avea deja. Cazul lor era cunoscut de asistenţii sociali. În urma vederii multor imagini pe canalele lor de televiziune despre situaţia din România, familia din Canada, care şi-a dorit foarte mult un copil, dar nu a putut  să aibe unul, a hotărât să ajungă în România şi să adopte unul de aici. Din câte am înţeles au ajuns aici cu ajutorul altor canadieni care adoptaseră copii din România, printr-o agenţie din Canada. Au luat legătura cu mama şi au semnat actele de adopţie”, mai spune leana Cunniffe Băiescu. 

Tânăra, care se află, acum, în Canada, a luat deja contact cu surorile sale mai mari, iar anul viitor va veni în România să le şi întâlnescă şi să-şi cunoască mama biologică.  
 

„Este nerăbdătoare să ajungă în ţară, dar are totuşi o temere. Prima problemă pe care şi-a pus-o a fost «Dacă nu mă vor accepta?!»”, a mai declarat, pentru Adevărul, leana Cunniffe Băiescu.

Marilena este coafeză şi a început de curând să profesze. Încearcă să strângă singură banii pentru ajunge în România, însă adminstratorii paginii „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României” speră pentru ea ca cineva să-i sponsorizeze deplasarea şi, mai ales, să-i ajute mama bolnavă, care are o situaţie materială precară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite