O juristă se luptă cu Teatrul „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs cu bibliografie din legislaţie abrogată

O juristă se luptă cu Teatrul „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs cu bibliografie din legislaţie abrogată

Foto Facebook Teatrul Alexandru Davila

O piteşteancă, jurist de profesie, se luptă cu oficialii Teatrului „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs pentru ocuparea postului de şef serviciu Resurse Umane Salarizare, Juridic, Prevenire şi Protecţie, pe care îl consideră nelegal organizat. Femeia a arătat că bibliografia conţinea legislaţie abrogată. Teatrul a suspendat concursul şi l-a reluat în condiţii pe care femeia le contestă din nou.

 
 
 
Prima probă a concursului a avut loc pe 27 august, iar femeia a picat-o cu doar o sutime, după ce a obţinut 69 de puncte din cele 70  necesare trecerii la următoarea probă. A făcut însă contestaţie, invocând faptul că proba şi concursul, în sine au fost incorect organizate. 
 
„O parte din bibliografia concursului este abrogată, ceea ce ridică probleme de legalitate privind organizarea şi desfăşurarea concursului care intră sub incidenţa dispoziţiilor H.G. nr. 286/2011. Mai mult, subiectul 2 al variantei II, extrase la proba scrisă de concurs nu se afla în bibliografia publicată şi pusă la dispoziţia concurenţilor, tematica se referea la <<Regulamentul intern>>,  nu se specifica pentru ,,TEATRU", cum a fost formulat subiectul 2. (...) Răspunsul meu a fost în conformitate cu legislaţia în vigoare, la zi, iar Regulamentul intern pe anul 2019 postat pe site-ul instituţiei dumneavoastră are ca bază legală legislatie abrogată şi incompletă şi oricum nu a fost prevăzut în bibliografia concursului, deci nu poate fi luat strict ca răspuns al subiectului 2. Experienţa mea profesională nu reflectă punctajul de 69 puncte obţinute la proba scrisă, fapt pentru care solicit aplicarea prevederilor H.G. nr. 286/2011”, se arată în contestaţia formulată de candidată.
 
Femeia a solicitat managerului instituţiei şi comisiei de contestaţii să analizeze bibliografia şi tematica concursului, precum şi formularea unuia dintre subiecte, menţionând că, personal, a dat răspunsurile în conformitate cu legislaţia în vigoare, nu cu cea abrogată.
 
Ce i-a răspuns conducerea Teatrului Alexandru Davila
 
În urma contestaţiei, pe 30 august, managerul Teatrului Al. Davila, Nicolae Poghirc, a anunţat-o, într-un răspuns oficial, că instituţia a suspendat concursul (foto). O juristă se luptă cu Teatrul Alxandru Davila din Piteşti după un concurs a cărui bibliografie conÅ£inea legislaÅ£ie abrogată
 
 
Anunţul privind suspendare concursului a fost publicat şi pe pe site-ul propriu al instituţiei, unde a fost anunţată şi reluarea lui.  
 
O juristă se luptă cu Teatrul Alxandru Davila din Piteşti după un concurs a cărui bibliografie conţinea legislaţie abrogată
 
 
„Documentul nu a fost încărcat” 
 
Doar că pe aceeaşi pagină, la rubrica „ Anunţ reluare concurs”, se arată, negru pe alb, că „documentul nu a fost încărcat” (foto jos). Totuşi, concursul a fost reluat şi are şi un câştigător, fapt ce a determinat-o pe femeie să-şi pună alte semne de întrebare.
 
O juristă se luptă cu Teatrul Alxandru Davila din Piteşti după un concurs a cărui bibliografie conţinea legislaţie abrogată
 
„Trebuia reluat cu un nou concurs, nu continuat. Reluarea trebuia făcută de la zero, cu publicarea anunţului în Monitorul Oficial, stabilirea bibliografiei, un nou calendar de concurs, constituirea noilor comisii de concurs şi contestaţie” a declarat, pentru „Adevărul”, fosta candidată.
 
"Toate actele concursului emise după data de 30.08.2019 sunt nelegale"
 
Femeia a făcut, de această dată, o plângere prealabilă, prin care solicită revocarea actelor de concurs emise după data de 30.08.2019, când conducerea Teatrului Alexandru Davila a decis suspendarea concursului. 
 
„Actele ilegale sunt: modul si decizia de reluare a concursului, susţinerea probei interviu, rezultatul probei interviu precum, rezultatele finale ale acestui concurs etc. Toate actele concursului emise după  data de 30.08.2019 sunt nelegale, acestea nu respectă prevederile art. 37  si 39. din H.G. nr. 286/2011, aşa cum am precizat şi în contestaţia depusă la proba interviu susţinută în data de 03.09.2019”, a arătat petenta în plângerea depusă.
   
 Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la onducerea teatrului Alezanru Davilla. 
" Noi considerăm că concursul a fost legal", a declarat, pentru "Adevărul", Nicolae Poghirc, managerul Teatrului Alexandru Davila.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: