O firmă donează mobilă pentru şcoli şi dispensare defavorizate. Manager: „Fără educaţie şi sănătate, România nu poate progresa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Viaceslav Pînzari FOTO: arhiva personală
Diana Viaceslav Pînzari FOTO: arhiva personală

Proprietara unei firme de mobilă din Argeş a anunţat că va dona mobilier timp de un an şi invită şi alte firme din judeţ să-i urmeze exemplul.

Diana Viaceslav Pînzari (foto), managerul unei firme producătoare de mobilă din Piteşti, a decis ca din această lună o parte din profitul firmei să fie donat sub formă de mobilier şcolilor şi dispensarelor defavorizate din Argeş. Acţiunea se va întinde până în decembrie 2019. Diana a venit în România din Republica Moldova în 1993, împreună cu familia ei.

Donaţiile sub formă de mobilier pentru şcolile şi dispensarele defavorizate vor începe după Crăciun. Legat de motivaţia gestului său, Diana Viaceslav Pînzari (36 de ani), managerul Gora Art Mobila, spune că „m-a impresionat să văd că sunt destule şcoli şi dispensare în mediul rural cu mobilier vechi şi în stare foarte proastă, ceea ce nu este normal. Am văzut în şcoli catedre care stau să cadă, vestiare fără încuietori şi din care copiilor le dispăreau lucruri, bănci foarte vechi şi total improprii pentru actul educaţional, bănci pe care copiii nu pot scrie. Când vezi câtă mizerie este în multe dispensare de la ţară, nu ai cum să nu fii impresionat. Copiii de la şcolile din mediul rural trebuie să aibă condiţii normale. Fără educaţie şi sănătate, România nu poate progresa. Suferinţa oamenilor mă impresionează şi vreau să ajut aceste zone defavorizate şi mi-aş dori ca şi alte firme, indiferent de domeniul de activitate, să îmi urmeze exemplul. Vom dona o parte din profit sub formă de mobilă până la sfârşitul anului 2019“. Valoarea mobilei donate va fi în medie de câteva mii de lei pe lună.

Diana spune că empatia ei pentru cei care au necazuri s-a accentuat în mod special după moartea tatălui său, petrecută în iulie 2010. Viaceslav Pînzari, care în anii 1990 înfiinţase la Piteşti magazinul de mobilă Slava, a făcut infarct în somn în timp ce se afla în China. „Tata a fost motivaţia mea interioară. Tata m-a învăţat să iubesc oamenii şi să îi ajut. Discutam cu el absolut orice. Tata vorbea la fel de frumos şi cu femeia de serviciu, şi cu un guvernator. Şi tot el mi-a spus că cu cât eşti mai sus, cu atât trebuie să fii mai modest“, explică Diana.

Având în vedere faptul că afacerea familiei sale era una prosperă, Diana putea să aibă un trai fără griji. Însă a dorit să îşi demonstreze că poate reuşi singură, iar în 2015 a înfiinţat firma Gora Art Mobila, obţinând credite şi având acum 20 de angajaţi. Până acum a investit aproximativ 200.000 euro în business-ul său, iar anul trecut cifra de afaceri a fost de 600.000 de lei.

„Când mi-e greu mă gândesc la tata“

„Începutul de drum a unul dificil. Afacerea familiei mele, Slava, putea să îmi asigure o viaţă liniştită, fără stres, bătăi de cap şi grijile liniilor de credit pe care le am acum, însă, pentru că aşa am învăţat de la tatăl meu, mi-am dorit să las ceva în urma mea. Când mi-e greu, mă gândesc la tata, care nu se lăsa niciodată. Mi-am dorit să mă descurc singură şi am dorit să demonstrez că producătorii locali pot executa produse de calitate superioară. Însă este important ca şi cumpărătorii să dea o şansă produselor autohtone, şi nu mă refer aici numai la mobilă, în defavoarea celor importate“, a declarat Diana Viaceslav Pînzari.
 

Moldova m-a născut, România m-a crescut”

diana viaceslav pinzari 02

Diana are doi băieţi în vârstă de 7 şi respectiv 10 ani, lucrează în medie peste 12 ore pe zi şi doarme cel mult patru ore pe noapte în timpul săptămânii: „Nu este uşor. De trei ani nu am mai fost în vacanţă, iar în acest an am fost doar trei zile la Mamaia. Însă nu regret nimic, aş lua-o din nou de la capăt dacă ar fi nevoie. Pun pasiune în ceea ce fac şi asta mă face să nu simt oboseala“. Diana era elevă în clasa a III-a când a venit cu familia şi spune: „Moldova m-a născut, România m-a crescut“. Licenţiată în Drept la Universitatea din Bucureşti, Diana are şi un master în Dreptul afacerilor.

Diana a fost învăţată de mică să muncească: „Pe când aveam 17 ani, am spălat timp de trei luni podelele la firma tatălui meu. Am fost un fel de femeie de serviciu de dimineaţa până seara, şi nu este nicio ruşine, ca să îmi dea tata bani de vacanţă. Apoi am lucrat ca vânzătoare şi după aceea am ajuns director comercial la Slava. Tata mă lua cu el la negocieri şi ca să îl ajut cu traducerile în limba engleză“.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite