Nouă persoane infectate cu COVID-19 la Spitalul Militar din Piteşti

Nouă persoane
infectate cu COVID-19 la Spitalul Militar din Piteşti

Cele nouă persoane au fost internate la spitalul din Mioveni FOTO: Facebook/Spitalul Militar Piteşti

Nouă persoane de la Spitalul Militar din Piteşti au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Cele nouă persoane sunt asistente medicale şi bucătărese. Rezultatele pozitive au sosit sâmbătă 9 mai şi duminică 10 mai, iar persoanele respective au fost deja internate la Spitalul din Mioveni, starea de sănătate a acestora fiind bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum ne-a declarat prefectul Emanuel Soare, „cele nouă persoane sunt asistente medicale şi angajate de la bucătărie. Legat de sursa infectării, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Este posibil să fie totuşi din comunitate, mai ales că în spital interacţiunile cu pacienţii sunt limitate. Până acum, de la începutul pandemiei, 70 de persoane din corpul medical din Argeş au fost depistate pozitiv, practic aproape jumătate din cazurile din judeţ. Iar motivele principale ale infectării cadrelor medicale sunt legate de lipsa protocoalelor şi a echipamentelor de protecţie. Asta este marea problemă. În spitale sunt pacienţi puţini şi există această tendinţă de relaxare. Legat de Spitalul Militar din Piteşti, tot personalul medical va fi testat în zilele următoare. Spitalul are un termen foarte scurt până la care trebuie să implementeze un număr de măsuri stricte”.

Până luni 11 mai, în Argeş au fost înregistrate 173 de cazuri de COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: