Moartea lui Vladimir Theodorescu şi muşcătura de viperă. Medic: „Pentru că era corpolent, a difuzat în timp veninul în sânge“

Moartea lui Vladimir Theodorescu şi muşcătura de viperă. Medic: „Pentru că era corpolent, a difuzat în timp veninul în sânge“

FOTO Arhivă Adevărul

Începe să se facă lumină în cazul morţii fiului fostului ministru al Culturii RăzvanTeodorescu, găsit mort luni, după ce îi povestise unui prieten că ar fi fost muşcat de un şarpe. Ipoteza potrivit căreia bărbatul a murit din cauza veninului este singura rămasă în picioare.

„Din informaţiile primite de familie de la Medicina Legală, până acum reiese că a fost vorba de venin de viperă şi că muşcătura era din urmă cu două-trei zile, însă având în vedere că era un bărbat solid, efectele au început să apară la 48 de ore după ce a fost muşcat“, a declarat, pentru „Adevărul“, Sorin Pavel, prietenul fiului lui Răzvan Theodorescu.

Vladimir Theodorescu ( 43 de ani), a fost găsit prăbuşit, luni , în jurul orei 17, în casa de vacanţă a familiei din comuna argeşeană Corbeni, satul Oeştii Pământeni, după ce, cu o zi înainte, îi povestise lui Sorin Pavel că bănuia că în weekend, pe când vizita nişte proprietăţi, ar fi fost muşcat de un şarpe. Cadrele medicale de la Ambulanţă, solicitate să intervină luni, au estimat că decesul survenise cu cateva ore înainte, având in vedere semnele de moarte avansată.

Neoficial, Serviciul de Medicină Legală Argeş confirmă ipoteza  furnizată de prietenul lui Vladimir. „Ca­uza morţii a fost violentă, datorându-se, cel mai probabil, şocului toxic, cauzat de intoxicaţia posibilă cu venin. Abia când vom avea toate rezultatele examenelor complementare vom şti cu certitudine care este cauza“, a afirmat medicul Mihaela Popescu, de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Argeş.

Reprezentanta SML a explicat şi de ce decesul a survenit la mai bine de două zile de la muşcătură: „Pentru că era o persoană corpolentă, a difuzat în timp veninul în sistemul sanguin“. Trupul neînsufleţit al lui Vladimir Theodorescu a fost ridicat de familie de la Serviciul de Medicină Legală şi dus în Capitală, unde va  înmormântat. Ceremonia religioasă va avea loc joi, de la ora 12, la Biserica Sfântul Ilie-Rahova, după care cortegiul funerar va porni spre Cimititul Belu, unde va  fi înhumat la ora 14.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările