Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, condamant de ÎCCJ la cinci ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

|CCJ l-a condamnat pe fostul trezorier al PSD la cinci ani de închisoare cu executare, pentru delapidare şi pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Faptele pentru care deputatul a fost condamnat au fost săvârşite în perioada 15.02.2018 – 11.06.2018.

"Inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe în calitatea menţionată mai sus, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţ Ilfov. Cu aceşti bani, inculpatul a acoperit parţial, în proporţie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenţii a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului”, se arată într-un comunicat de presă.

Întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans

În februarie 2018, Drăghici, împreună cu o persoană din familie, ar fi negociat şi convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii.

Pe 15 februari.2018, au fost încheiate două contracte: "o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid). Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (01.03.2018 - 01.03.2029), valoarea totală a chiriei de 380.000 euro urmând a fi achitată timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenţia acordată formaţiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, mai arată procurorii.

Ulterior declanşării controlului de către AEP cu privire la utilizarea subvenţiilor]n cauză,  a fost reziliat contractul de închiriere, precum şi promisiunea de vânzare-cumpărare şi au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie şi pentru achiziţionarea imobilului, mai spune rechizitoriul procurorilor.

 Vă recomandăm să mai citiţi:

De miercuri masca devine obligatorie în spaţiile publice Argeş. Ce riscă cei care nu o poartă

Viitorul poliţist care a salvat un echipaj captiv într-o maşină în flăcări: „Am simţit că e datoria mea” 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite