Ministrul Transporturilor, despre autostrada Piteşti-Sibiu: legătura dintre mamiferele mari şi întârzierea lucrărilor

Ministrul
Transporturilor, despre autostrada Piteşti-Sibiu: legătura dintre mamiferele mari şi întârzierea lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a făcut, vineri, o vizită în Argeş

Vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a făcut o vizită în Argeş pentru a discuta cu primarii de municipii, cu prefectul judeţului, conducerea Consiliului Judeţean şi câţiva parlamentari de Argeş despre priorităţile judeţului pe linie de infrastructură.

Ştiri pe aceeaşi temă

În conferinţa de presă ce a urmat vizitei, care nu a fost una în teren, ci una de interior, în clădirea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Argeş, ministrul Transporturilor a răspuns întrebărilor jurnaliştilor referitoare la întârzierile legate de demararea lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu.
 
Lucian Şova a explicat că stagnarea e cauzată de neobţinerea, încă, a Acordului de Mediu impus de Comisia Europeană, acord condiţionat, acum, de construirea unor ecoducte pentru mamiferele mari. 
 
“Acest proiect este un tot unitar. Pânã ce nu are avizul de mediu, potrivit Comisiei Europene, nu pot începe lucrările. La nivelul Companiei de Drumuri au fost deschise licitatii pe primul şi ultimul tronson, având studiile de fezabilitate realizate. Deşi procedura e încheiată, nu se poate declara câştigătorul fără Acord de Mediu (...). La acordul de mediu se lucrează de peste un an de zile. Ultima etapă a fost parcursă, studiul de evaluare adecvat depus acum o lună. Din acest studiu a reieşit că pentru ca acest proiect să îndeplinească standardele mai trebuie construite, adiacent autostrăzii, două ecoducte pentru facilitarea mamiferelor mari care să traverseze DN 7, calea ferată şi râul Olt, fără legătură directă cu autostrada. Asta generează nevoia de a completa studiul de fezabilitate (...)", a precizat, la Piteşti, ministrul Transporturilor.
 
Întâlnirea de astăzi au avut loc după ce marţi, ministrul Transporturilor a discutat cu grupul de lucru pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului construcţiei autostrăzii Sibiu-Piteşti.
 
Traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti trece pe teritoriul a trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş şi este împărţit în 5 secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş, Curtea de Argeş- Piteşti.
 
Documentaţia tehnică pentru secţiunile 2,3 şi 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări în conformitate cu solicitările consultanţilor europeni de la Jaspers. Se estimează că până la sfârşitul acestui an va fi elaborat Acordul de Mediu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările