Ministrul Apelor vizitează satul de unde puhoaiele au adunat tone de gunoaie şi două ambulanţe au rămas blocate

Ministrul Apelor vizitează satul de unde puhoaiele au adunat tone de gunoaie şi două ambulanţe au rămas blocate

Ministrul a vrut să vadă cum s-a intervenit la Păuleasca

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, se află, miercuri, într-o vizită de lucru în judeţul Argeş, alături de directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul dintre obiectivele hidrografice vizitate a fost Barajul Piteşti, unde se derulează un proiect de reparare a podului – lucrare realizată cu surse proprii ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.
 
Ministrul a ajuns apoi la Căteasca, unde i-a fost prezentat obiectivul de investiţii "Amenajarea râului Argeş pe sectorul baraj Goleşti – baraj Ogrezeni, în vederea stabilizării albiei", după care a trecut în revistă proiectul de regularizare a râului Cotmeana, la Lunca Corbului şi a Pârâului Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana. Delegaţia s-a deplasat şi la Bascov, pentru un alt obiectiv de investiţii, "Regularizare pârâu Bascov" şi a inspectat stadiul pregătirilor pentru Campionatul mondial de tineret şi juniori kaiac – kanoe,  concurs ce va avea loc în perioada 1- 4 august 2019, pe pista amenajată a lacului de acumulare Bascov.
 
Tot în Argeş, la Budeasa i-a fost prezentat un obiectiv de investiţii propus spre finanţare, anul acesta, cu surse proprii ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vede: regularizarea pârâului din localitate.
 
Şi comuna Mihăeşt a făcut parte din agenda ministrului, pentru inspectarea lucrărilor de la obiectivul de investiţii "Extindere şi reparaţie Regularizare Valea Drăghici".
 
Drumul spre satul romilor, impracticabil la fiecare ploaie zdravănă
 
 Deşi în programul vizitei afişat pe site-ul Ministerului n-a fost trecută şi Comuna Miceşti (anunţată însă de CJ Argeş ca făcând parte din itinerariu), acolo unde marţi, pe pârâul Păuleasca, a fost filmată o cantitate uriaşă de deşeuri luată la vale de viitură, Deneş s-a oprit şi aici, pentru o evaluarea intervenţiilor.
 
A aflat de la săteni că, la fiecare ploaie mai zdravănă, apele pârâului Păuleasca fac impracticabil drumul din satul cu acelaşi nume în care trăiesc preponderent romi. Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de luni, spre marţi, când două  ambulanţe (SAJ şi SMURD) au fost blocate în localitate la întoarcerea de la o intervenţie medicală, unde constataseră că victima era neresuscitabilă, şi declaraseră decesul. Pentru că nu s-a mai putut circula, membrii  celor două echipaje au dormit în ambulanţe şi în casele localnicilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările