Medicul căzut în prăpastie la maratonul din Piatra Craiului a încercat să salveze o altă concurentă: „Eduard iubea alergarea şi iubea foarte mult oamenii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Cluj şi o femeie din Odorheiu Secuiesc au murit sâmbătă, 5 octombrie, la Maratonul Piatra Craiului, după ce au căzut 70 de metri într-o prăpastie în zona Sătic, din comuna argeşeană Rucăr. Eduard Klocek, medicul decedat la maraton, a încercat să coboare pentru a ajuta o altă concurentă căzută în prăpastie, însă a alunecat şi s-a prăbuşit în gol.

Medicul chirurg Eduard Klocek avea 39 ani, a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani era doctor la un spital din Marea Britanie. În urmă cu o săptămână, Eduard Klocek participase la un alt maraton montan în România, Apuseni Ultra Race. Cealaltă victimă a maratonului montan, Jakab Eniko, avea 45 de ani şi era din Odorheiu Secuiesc.

Informaţia că Eduard Klopcek a murit încercând să salveze o altă concurentă a fost confirmată şi de organizatorii maratonului, într-o postare făcută duminică 6 octombrie pe pagina oficială de Facebook a evenimentului:

”Ceea ce ne-a fost comunicat de cei care au fost martori ai accidentului - alergători şi membri echipajului Salvamont Argeş este că Eniko a alunecat pe un vâlcel din afara traseului, iar Eduard, care alerga lângă ea, fiind medic, a coborât vrând să o ajute şi a căzut suferind leziuni grave care în cele din urmă i-au cauzat moartea! Durerea este mare şi vrem să va transmitem tuturor că noi, ca organizatori, ştim că am făcut tot ceea ce a fost necesar că acest concurs să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, cei care au participat la această cursa o pot spune! Ştim că Eniko şi Eduard erau alergători experimentaţi, omniprezenţi la cursele de alergare montană din ţară, de neoprit în pasiunea lor şi această o ştiu rudele lor, prietenii lor, colegii lor.

Jakab Eniko, cealaltă victimă care a murit în Piatra Craiului FOTO: Facebook/Maratonul Piatra Craiului

Imagine indisponibilă

Eniko era o atletă bine pregătită, iubea Piatra Craiului şi alergarea montană, era entuziasmată vineri când şi-a luat kitul de participare şi veselă ieri la start...

Eduard iubea alergarea şi iubea foarte mult oamenii... atât de mult iubea oamenii încât şi-a pus viaţă în pericol încercând să o salveze pe Eniko şi în cele din urmă a murit în această încercare! Este foarte trist, dar vrem să credem că ei au murit făcând ceea ce le plăcea lor mai mult să facă!”.

S-a îndreptat spre prăpastie pentru a încerca să salveze o viaţă”

Fostă colegă de rezidenţiat şi bună prietenă cu doctorul Eduard Klocek, Ana Sestacova a făcut o descriere emoţionantă a acestuia: ”Edy mi-a fost coleg în rezidenţiat. Ultima oară ne-am văzut la maratonul din Apuseni de anul trecut.

Dacă ar fi după mine l-aş numi ,,îngerul muntelui” pentru că bunul simt de care dispunea Klocek (se pronunţă Kloţek, eu aşa îl strigăm, pentru că îmi plăcea numele) depăşeşte înălţimea oricărui versant. Era un bărbat, dar avea o abordare şi o voce blanda, aşa cum se cuvine unui medic devotat... Nu i-am cunoscut familia din care provine, dar evident că sunt oameni care au ştiut să investească suflet în educaţia lui Edy... Nu ne-am văzut mulţi ani, dar ne-am revăzut la un maraton din Apuseni, unde participa şi soţul meu... Era un profesionist al maratonului, un doctor cu spirit de sportiv.. ce poate fi mai frumos? După evenimentul tragic, nu l-aş numi decât simplu... erou în halat alb!!! Faptul că s-a îndreptat spre prăpastie, nu a fost o greşeală sau o neştiinţă.... ci o fapta spre a ajuta... Un chirurg meticulos cu spiritul unui sportiv, nu da greş niciodată... Edy a încercat să salveze o viaţă, un lucru predestinat tuturor medicilor. Mai mult de atât... între maratonişti există o legătură emoţională şi amicală, care depăşeşte orice orizont montan! Se ajută reciproc în orice circumstanţe... numai oameni cu suflet pur, pot cuceri kilometrii montani, aşa cum a fost şi Edy. Este o drama pentru familie... pt că nu îmi imaginez lacrimile pe faţă îngeraşului blond (fetiţa sa pe care am cunoscut-o la acelaş maraton, un susţinător al tatălui său)”.

Tot Ana Sestacova a mai declarat pentru Adevărul: ”În «cotropirea» muntelui nu există învingători şi învinşi pentru că indiferent de traseu toţi sunt câştigători... Despre Klocek, pot spune că este un învingător... al muntelui şi sufletului!!! Pentru mine va rămâne un simbol al unui medic devotat şi un sportiv respectat!”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite