Medicii au stabilit de ce a murit tânărul aruncat din maşină în Piteşti. Care este legătura cu consumul excesiv de droguri

Medicii au stabilit de ce a murit tânărul aruncat din maşină în Piteşti. Care este legătura cu
consumul excesiv de droguri

Alexandru Ţuţulică, tânărul aruncat din maşină, avea doar 28 de ani FOTO: pagina personală Facebook

Medicii legişti au stabilit cauza morţii tânărului aruncat din maşină duminică, 11 martie, pe o stradă din centrul Piteştiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse judiciare ne-au confirmat că Alexandru Ţuţulică a murit din cauza unei asfixii prin edem pulmonar acut. Concret, tânărului nu i-au mai funcţionat plămânii. Este foarte probabil ca această cauză a decesului să fie consumul excesiv de droguri. Rezultatele examenului toxicologic vor fi gata cel târziu vineri, 15 martie.

Un medic specialist a explicat pentru Adevărul legătura între supradoza de droguri şi edemul pulmonar. ”Deşi moartea prin supradoză de droguri nu poate fi diagnosticată strict anatomo-patologic din lipsa unor leziuni specifice, sunt totuşi o serie de modificări acute macro şi microscopice compatibile cu acţiunea drogurilor, care prin combinaţia lor şi împreună cu elemente rezultate din cercetarea la faţa locului pot să orienteze gândirea medicului legist în sensul posibilităţii şi probabilităţii unui astfel de deces. Plămânul este organul care reacţionează cel mai intens la prezenţa în organism a substanţelor opiacee de tipul heroinei, fiind descris plămânul „narcotic” la consumatorii dependenţi. În ultimii cinci ani s-au înregistrat mai bine de o sută de pacienţi în România cu edem pulmonar acut din cauza consumului excesiv de droguri. O parte dintre ei au decedat din păcate”, a declarat pentru Adevărul medicul pneumolog Liviu Ionescu.

Dacă se va confirma faptul că decesul tânărului din Piteşti are legătură cu supradoza de droguri, dosarul va fi preluat de către DIICOT.

Mai mulţi locuitori ai oraşului Piteşti au asistat în după-amiaza zilei de duminică, 11 martie, la o scenă macabră. Trupul unui tânăr a fost aruncat dintr-o maşină, al cărei şofer a demarat apoi în trombă. Evenimentul şocant a avut loc pe Aleea Teilor, la aproximativ 200 de metri de centrul oraşului Piteşti. Tânărul a murit la câteva minute după ce a fost abandonat pe un trotuar. Unul dintre autorii gestului şocant a fost prins după câteva ore de către un echipaj al jandarmeriei.

Surse judiciare au confirmat pentru Adevărul că cinci tineri au consumat droguri în maşină duminică 11 martie. La un moment dat, lui Alexandru Ţuţulică, zis Mitu, i s-a făcut foarte rău. În scurt timp, cei care erau cu el în maşină, un Volkswagen Touareg, au decis să îl dea jos din maşină şi să îl lase să zacă pe un trotuar, deşi tânărul era într-o stare foarte gravă. Alexandru Ţuţulică s-a stins din viaţă la câteva minute după ce a fost abandonat pe trotuar de către cei cu care consumase droguri. Tânărul administra, împreună cu familia, o afacere cu căluşei pentru bâlciuri.

Samuel Roceanu (20 de ani), tânărul care conducea maşina din care a fost aruncat bărbatul, va fi cercetat în libertate pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an de închisoare sau amendă. Poliţiştii continuă cercetările şi caută şi celelalte două persoane care erau în maşină cu Samuel Roceanu atunci când l-au aruncat pe trotuar pe Alexandru Ţuţulică. Este vorba de doi tineri pe care poliţiştii îi vor aduce la audieri în zilele următoare. Numele lui Sergiu Roceanu apare, alături de cel al altor două persoane, într-un dosar legat de tentativă de omor şi distrugere, dosar aflat în faza de urmărire penală la Parchetul Tribunalului Argeş, ne-au confirmat surse judiciare.

Mai mulţi martori au declarat poliţiştilor că tânărul a fost aruncat dintr-un autoturism. Tânărul în vârstă de 28 de ani era cunoscut ca fiind consumator de droguri.

Alexandru Ţuţulică locuia în zona în care a fost găsit mort. Conform anchetatorilor, tânărul a fost reţinut în martie 2017 pentru 30 de zile pentru trafic de droguri, alături de alte 23 de persoane, iar de mai multe luni era sub control judiciar.

 

 

citeste totul despre: