Medic: „Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii cu SARS-CoV-2. Privatul a triat pacienţii”

Medic: „Sistemul
public a fost obligat să accepte toţi bolnavii cu SARS-CoV-2. Privatul a triat pacienţii”

Alina Martău lucrează de 23 de ani ca medic la Urgenţe FOTO: arhiva personală

Medicul Alina Martău, de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Piteşti, a postat un mesaj pe Facebook în care critică faptul că parlamentarii nu au luat măsuri de susţinere a medicilor care lucrează mult de când a izbucnit pandemia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi tot Alina Martău, care are o experienţă de 23 de ani ca medic la Urgenţe, critică şi faptul că sistemul public de stat a fost obligat să primească toţi bolnavii cu SARS-CoV-2, în timp ce spitalele private au fost lăsate să îşi trieze pacienţii. Iată ce a scris Alina Martău în postarea devenită virală:

Sunt 8 luni de când a început lupta cu virusul SARS-CoV-2, luni de emoţii, incertitudini, eşecuri sau victorii medicale.

Sectorul medical a fost şi este cel mai expus riscului de contaminare. S-a lucrat in condiţii de multe ori umilitoare, dar s-a mers înainte, fiecare conştientizând că pacientul trebuie salvat.

Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii, cronici, acuţi sau infectaţi cu SARS-CoV-2. Privatul şi-a mentinut poziţia de alegere şi triere a pacienţilor, iar medicii de familie şi-au continuat activitatea ca înainte de pandemie, majoritatea mai mult on-line. Deci, unde a fost cel mai mare risc de contaminare? Statistica arată numărul crescut al personalului medical infectat şi cele peste 40 de decese din randul său. Acum întreb... şi aştept poate şi-un răspuns.... Proiectul gărzilor trecute ca vechime în muncă nu merita să fie redeschis şi votat? Plata orelor de gardă nu trebuia revizuită?

Lupta cu virusul va continua, laşitatea nu este cunoscută în sănătate, însă nu căutaţi dragi decidenţi să vă folosiţi de devotamentul nostru, pentu a uita că mai avem şi drepturi...”

 

Vă mai recomandăm şi:
 

Avertisment: Declaraţia pe proprie răspundere, valabilă numai în original! De ce fotografia din telefon nu e acceptată

 

Criză de medicamente în farmacii. Ce pastile vitale pentru pacienţi lipsesc şi ce scuze penibile dau autorităţile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările