Mască pentru revigorarea părului cu drojdie de bere. Cum o poţi prepara acasă

Mască pentru revigorarea părului cu drojdie de bere. Cum o poţi prepara acasă

Sursă foto: drinkfood.ro drojdie

Recunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului, drojdia de bere are efecte terapeutice nu doar în uzul intern, ci şi în cel extern. Vitaminele B şi minerale care se găsesc în drojdia de bere pot corecta dezechilibrele nutritionale de la nivelul pielii, înclusiv cea a capului. Specialiştii o recomandă pentru întărirea şi împiedicarea căderii părului, dar şi pentru prevenirea apariţiei firelor albe.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Drojdia de bere are o compoziţiee complexă, care o face foarte apreciată în fitoterapie, mai ales că  această ciupercă unicelulară din familia saccharomitaceelor, numita Saccharomyces cerevisiae, cu rol important în obţinerea berii, de unde îi provine şi numele, prezintă efecte vitaminizante, antianemice, mineralizante şi remineralizante, antidiabetice, neuroprotectoare (protectoare ale sistemului nervos), tonic endocrine (stimulente ale glandelor endocrine)”, explică, pentru Adevărul, specialistul în fitoterapie, Elena Badea.
 
Încetineşte căderea părului
 
Fitoterapeuţii o recomandă nu doar în uz intern, pentru ameliorarea unor boli endocrine, respiratorii, diabertice sau cardiovasculare, dar şi în uz extern, pentru întreţinerea sănătăţii pielii şi a părului.
 
„Drojdia de bere este de mare ajutor atunci când ne dorim un păr frumos sănătos, în primul rând pentru că ajută la crearea de melanină (care oferă părului culoare) şi poate ajuta la prevenirea apariţiei firelor albe”, spune specialistul.
 
De asemenea, prin faptul că drojdia conţine cantităţi mari de vitamine B, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul scalpului, părul tratat cu drojdie de bere capătă vitalitate. „Drojdia este şi o sursă excelentă de biotina, poate încetini sau preveni căderea părului”, mai precizează Elena Badea.
 
Iată o reţeta simplă care poate fi benefică dacă se aplică o dată pe săptămână.
 
„Se încălzeşte aproximativ 100 de ml de lapte peste care se adaugă o lingură de drojdie uscată. Se pune amestecul într-un loc cald, timp de 30 minute, apoi se adaugă o lingură de ulei vegetal şi unul-două ouă. Se amestecă bine toate ingredientele. Masca se aplică pe păr, după care se acoperă cu o folie de plastic. Se lasă să acţioneze cel puţin o oră, după are părul se spală. Această mască va întări în mod semnificativ părul, făcându-l mai puternic şi mai des”, explică Elena Badea.
citeste totul despre: