Masca pentru echilibrarea şi revigorarea tenului cu iaurt sau lapte bătut şi drojdie de bere

Masca pentru echilibrarea şi revigorarea tenului cu iaurt sau lapte bătut şi drojdie de bere

Foto: Shutterstock

Pe lângă multitudinea de creme, emulsii şi măşti cosmetice industriale pe care le găsim în farmacii, există şi soluţii naturiste cu potenţial uriaş de curăţare, hrănire şi revigorarea a tenului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îţi poţi prepara, foarte uşor, acasă, cu ce ai prin bucătărie, o mască ideală care să redea sănătatea şi strălucirea tenului.

Iaurtul, spre exemplu, unul dintre cele mai populare produse lactate, nu este doar un aliment uşor, ci şi un ingredient cosmetic eficient, graţie conţinutului de calciu, vitamina D şi probiotice. Aplicat pe faţă (şi pe corp), ajută la hidratarea pielii, combate accneea, tratează arsurile solare şi previne îmbatrânirea prematură.

În combinaţie cu drojdia de bere, un aliment bogat în vitamine din categoria B şi minerale, care poate corecta orice dezechilibre nutritionale la nivelul tenului (ajutând la reducerea inflamaţiilor şi la curăţarea pielii) se poate obţine un porodus cu proprietăţi cosmetice superioare.
 
"Avem nevoie de o lingurită de drojdie de bere praf şi de o linguriţă de iaurt sau lapte bătut. Se amesteă  până se omogenizează. Amestecul obtinut se întinde pe faţă şi se lasă să acctioneze timp de 10 – 20 minute, până la uscare. Ulterior, faţa se clăteşte bine cu apă rece", explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

De precizat că se utilizează doar drojdia de bere, nu la cea de panificaţie, care este o drojdie de cultură făcută din câteva tulpini selecţionate artificial şi care şi-a pierdut din valenţele nutriţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: