Mărturia mamei unuia dintre bebeluşii din Argeş internaţi în stare gravă în Bucureşti: „Nu portocalele au îmbolnăvit-o pe fetiţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ
FOTO: ARHIVĂ

Maya Ştefania Dulgheru, unul dintre copiii aduşi în Spitalul „Marie Curie“ din Capitală cu sindrom hemolitic uremic, a fost scoasă de la dializă sâmbătă, pentru că starea ei s-a îmbunătăţit. Mama micuţei, care trece prin coşmarul vieţii sale, încă nu are răspunsul la întrebarea cum s-a îmbolnăvit copilul şi crede că anchetatorii sunt pe o pistă greşită dacă spun că sursa infecţiilor ar fi portocalele.

Din 18 februarie, Maria Dulgheru, din judeţul Argeş, trăieşte un adevărat coşmar. Femeia a ajuns atunci cu fiica sa, în vârstă de cinci luni, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Micuţa avea roşu în gât şi se afla în stare febrilă. Medicul care a consultat copilul i-a prescris tratament injectabil în ambulatoriu. Spre seară, micuţa a început să se simtă şi mai rău, iar părinţii au revenit cu ea la spital. La patru zile distanţă, copilul a fost externat, deşi părinţii spun că bebeluşul încă mai avea diaree. 

S-au dus cu el la medicul de familie şi au trecut pe un alt tratament. După alte patru zile în care fetiţa nu dădea semne de ameliorare, părinţii au dus-o la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, unde medicii i-au pus diagnosticul de sindrom hemolitic uremic şi au băgat-o la dializă.

După mai bine de două săptămâni de tratament şi dializare, starea fetiţei a început să se amelioreze. “Au scos-o de la dializă, dar încă mai are cateter şi sondă. Se simte mai bine, însă medicii nu cred că va mai fi sănătoasă 100% după acest episod”, a declarat, pentru „Adevărul“, Maria Dulgeru, mama bebeluşului.

"Copilul nu a consumat portocale şi nici suc de potocale"

Femeia e descumpănită de cursul anchetei şi crede că incriminarea portocalelor, care a creat o adevărată isterie după demararea controalelor DSVSA la loturile de citrice într-unul dintre lanţurile de hipermarketuri care are magazine în Argeş, ar fi doar o pistă greşită.

”Nu portocalele au îmbolnăvit-o pe fetiţa mea. Copilul nu a consumat acest fruct şi nici suc de potocale. Gândiţi-vă că are doar 5 luni. Nici n-am trecut la diversificarea alimentaţiei. Nici măcar nu am alăptat-o ca să presupunem că ar fi fost ceva transmis de la mine după ce aş fi consumat fructe. Până la trei luni i-am dat lapte praf Nan fără lactoză, iar de la trei luni, cu lactoză. N-a consumat decât lapte praf“, a mai declarat, pentru „Adevărul“, Maria Dulgheru, care încă nu ştie dacă fetiţa s-a îmbolnăvit din cauza apei, a laptelui sau a contactat infecţia în spital. 

În prezent, 11 copii cu insuficienţă renală sunt internaţi la Spitalul Marie Curie din capitală. Şase dintre ei sunt la Nefrologie, iar cinci, la Terapie intensivă. Dintre aceştia din urmă, trei sunt în stare gravă, iar unul a avut nevoie de intubare pentru a putea respira.

Dosar penal


Reamintim că vineri Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul Dianei Maria Oncescu, fetiţa de nici un an din Topoloveni, care a murit la scurt timp după ce a fost transferată la Bucureşti cu sindrom hemolitic uremic, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.


Preluarea a fost făcută la câteva zile după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul micuţei din Topoloveni decedată în urmă cu o săptămână.

CITIŢI ŞI
 

Scandalul copiilor bolnavi din Argeş continuă: inspectorii sanitar-veterinari iau probe dintr-un lanţ de magazine de unde părinţii ar fi cumpărat fructe

Numărul copiilor din Argeş transferaţi la Bucureşti a ajuns la 14. Medicii de la Piteşti nu ştiu nici acum care este sursa îmbolnăvirilor

Ministerul Sănătăţii a confirmat infecţia cu E-coli doar pentru unul dintre copiii transferaţi de la Piteşti la Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite