Licoare din păpădie şi miere care te ajută să previi pietrele la fiere. Cum se prepară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Litiaza biliară, pietrele la colecist sau pietrele la fiere (cum sunt numite, impropriu, în limbaj popular) reprezintă o afecţiune a sistemului digestiv care apare, de obicei, ca rezultat al unui regim sau stil de viaţă nesănătos.

Puţină lume ştie însă că nu pietrele în sine cauzează crizele de care multă lume a avut parte după mese copioase, ci faptul că ele blochează eliminarea bilei din fiere. Acest blocaj generează starea disconfortul care poate lua forme majore.

Crizele nu trebuie însă ignorate (cel mai probalil nici nu ai cum să faci asta), chiar dacă, uneori pot  trece repede. Este bine de ştiut că persoanele care au simptome dureroase pot dezvolta inflamaţii dacă nu iau măsuri.

Sunt şi cazuri în care prezenţa pietrelor nu provoacă simptome, însă trebuie ştiut că litiaza biliară netratată poate duce la afectiuni grave precum: colecistită acută sau cronică, pancreatită acută, pancreatită biliară şi chiar cancer la vezica biliară.

Prevenirea apariţiei acestor probleme e, ca în tot ceea ce înseamnă afecţiuni medicale, mai eficientă decât tratarea.

Natura oferă o multitudine de plante care pot fi de folos în păstrare unei fieri sănătoase şi prevenire apariţiei pietrelor.

Rostopasca, anghinarea, menta, coada şoricelului şi păpădia sunt printre cele mai eficiente buruieni recunoscute de fitoterapie.

Iată o liocoare dulce, pe care o poţi prepara acasă, din păpădie şi care, coroborat cu o dietă corectă (fără prăjeli, maioneze, ciocolată, băuturi carbogazoase etc), ajută la menţinerea sănătăţii acestui organ.

"Speli bine cu apă rece planta intreagă, o laşi la zvântat şi apoi o toaci mărunt. Odată mărunţită, o pui într-un borcan cu tot cu latexul scurs, cu miere de albine şi amesteci bine conţinutul. Acoperi şi lasi la macerat  timp de două săptămâni", spune Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro, care recomandă una-două lingurite, de două-trei ori pe zi, timp de două-trei saptămâni.

Eficiente sunt şi frunzele crude de păpădie care se pot administra sub formă de salată, de două-trei  ori pe zi, în cadrul unei cure de câteva săptămâni, la fel şi tijele.

"Tijele de păpădie culese înainte de inflorire pot fi consummate pe stomacul gol (5-10 tije pe zi, timp de două-trei săptămâni) fiind cea mai buna cale de detoxifiere a ficatului, de stimulare a funcţiei hepatice şi biliare. Se pot consuma şi cu miere de albine.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite