Licitaţie trucată pentru reabilitarea unor străzi. Cinci companii s-au înţeles între ele ca fiecare să se aleagă cu ceva. Ce amenzi au primit

Licitaţie trucată pentru reabilitarea unor străzi. Cinci companii s-au înţeles între ele ca fiecare să se aleagă cu ceva. Ce amenzi au primit

Foto arhivă Adevărul

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitaţiei privind reabilitarea străzilor din Municipiul Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărţită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Piteşti. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitaţiei.

"În cadrul investigaţiei, Autoritatea de concurenţă a constatat faptul că, sub aparenţa de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înţeles să nu se concureze între ele şi să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigaţia a fost declanşată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitaţia.

"Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenţei, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora", precizează Consiliul Concurenţei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

Ø    Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;

Ø    Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;

Ø    Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;

Ø    General Trust Argeş S.R.L. – 649.623,96 lei;

Ø    Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

"Reamintim că, pentru a veni în sprijinul companiilor şi a evita încălcarea normelor în domeniu, Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul instituţieihttp://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf" mai precizează Consiliul Concurenţei.

Vă mai recomandăm şi:

Reacţia soţiei marelui Dobrin faţă de candidaţii care folosesc imaginea FC Argeş: „Sunt revoltată!“

Încep lucrările la cea mai modernă sală polivalentă din România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările