Lavinia Postolache, actriţă şi Miss World România 2010: „Sunt mândră că apar în distribuţia unui film alături de Keanu Reeves“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lavinia Postolache face carieră în America FOTO: arhiva personală
Lavinia Postolache face carieră în America FOTO: arhiva personală

Stabilită în America din 2009, câştigătoare a titlului de Miss World România în 2010 şi absolventă a New York Film Academy, piteşteanca Lavinia Postolache (27 de ani) povesteşte cum se construieşte o carieră la Hollywood.

Lavinia Postolache are deja la activ două roluri principale în filmele „False Colors“ şi „Alone on the Beach“, ce urmează să fie lansate anul acesta în cinematografele americane. Anul trecut a jucat alături de Keanu Reeves în filmul „The Neon Demon“, care a concurat în 2016 pentru Palme d’Or la Cannes. Şi tot din 2015, Lavinia este logodită cu milionarul francez Jimmy Esebag, preşedintele „America’s Licensing Holding Group“, companie ce deţine drepturi ale brandului „Playboy“. Lavinia Postolache şi-a început cariera de model în România la 15 ani, după ce a fost descoperită de Dana Săvuică. A prezentat atât pentru designeri români, ca Răzvan Ciobanu, Irina Schrotter şi Cătălin Botezatu, cât şi pentru cei internaţionali, precum Armani, Diesel şi Stefanel. În interviul acordat pentru „Weekend Adevărul“, Lavinia vorbeşte, printre altele, despre cariera ei, despre Hollywood-ul văzut din interior, precum şi despre relaţia sa cu Jimmy Esebag. Un detaliu: inelul de logodnă a fost lucrat manual de bijutierul Angelinei Jolie.

„Weekend Adevărul“: Ai fost Miss World România 2010. A fost acel titlu mult râvnit momentul crucial al carierei tale?

Lavinia Postolache: Momentul crucial al carierei mele a fost când am primit răspunsul de admitere la New York Film Academy. Acela a fost începutul „visului meu american“ şi nimic altceva nu mai avea importanţă pentru mine. Participarea mea la Miss World România a fost o întâmplare. Întâmplare care mi-a adus titlul de Miss World România 2010 – o mare onoare pentru mine şi care mi-a conferit statutul de persoană publică, mai multă popularitate şi mai mult respect. Dar drumul spre cariera mea a rămas acelaşi.

„Visul american nu se termină niciodată“

lavinia postolache 08

Cum te-ai decis să urmezi cursuri de actorie? Era un vis mai vechi?

Visul a început încă din copilărie, când mama îmi citea poveşti înainte de culcare. Eram, pe rând, Albă ca Zăpada sau Ileana Cosânzeana, după care au apărut desenele animate şi am avansat la roluri mai elaborate. Dar acesta era secretul meu, mândria nu mă lăsa să fiu numită „copilul visător“. După primul an de facultate la Universitatea Internaţională din Monaco, mi-am dat seama că nu acela era drumul pe care vreau să merg în viaţă. Am aplicat la secţia de actorie a New York Film Academy, iar când am primit răspunsul că am fost acceptată, am avut curajul să am o discuţie serioasă cu părinţii mei. Aveam 20 de ani, aşa că m-au privit cu mai multă încredere şi m-au susţinut. În toamna lui 2009, am plecat către America să-mi îndeplinesc visul meu secret din copilărie.

Cât de greu a fost să lucrezi pentru ca „visul american“ să devină realitate?

Visul american nu se termină niciodată. Dacă locuieşti în America, mereu  întâlneşti noi provocări. Totul este să nu te opreşti, să ai încredere în tine şi multă voinţă, oportunităţi apar tot timpul.

Care a fost cea mai interesantă experienţă de pe parcursul studiilor la New York Film Academy?

Atunci când membrii familiei tale fac parte din industria filmului, eşti familiarizat cu multe aspecte din acest domeniu. Pentru mine, însă, totul era nou. Singurul lucru care îmi era cunoscut era fotografia, dar nu e acelaşi lucru, cinematografia e o cu totul altă lume. Astfel, pe parcursul
studiilor la New York Film Academy, pasiunea mea pentru film creştea mereu, iar fiecare zi de filmare însemna o experienţă unică. Cursul meu preferat era Arta Actorului şi era bazat pe tehnica Sanford Meisner.

Cum a fost adaptarea la tot ce înseamnă viaţa în Los Angeles?

Înainte de Los Angeles am locuit în New York. New York-ul este magnific, colosal, dinamic, e oraşul care nu doarme niciodată. Viaţă de noapte, atmosferă cosmopolită, varietate culinară. În NY, în fiecare zi poţi cunoaşte oameni noi, poţi merge la un eveniment, un show, un restaurant nou. Los Angeles-ul este exact la polul opus. Are o extindere enormă a zonei urbane, toată lumea merge cu maşina, se petrece foarte mult timp în trafic şi doar în zone turistice vezi oameni pe stradă. Se socializează mult mai puţin, e greu să-ţi faci prieteni de încredere, pentru că oamenii în LA sunt mai superficiali sau preocupaţi de interesele lor. Când mi-e dor de agitaţie, de diversitate, fug câteva zile la NY, dar în rest, am ales sa trăiesc în acest „City of Angeles“.

Care a fost prima vedetă pe care ai cunoscut-o în carne şi oase după ce ai ajuns în LA?

Încă de când studiam la Monte Carlo şi după aceea la NY, am avut ocazia să particip la multe evenimente unde erau invitate şi vedete. Acum, că trăiesc în LA, ocazia de a întâlni vedete este zilnică, la restaurante, saloane, hiking, supermarket. Pentru că job-urile mele sunt în domeniul cinematografiei, este inevitabil să nu cunoşti vedete.

Hollywood-ul, o fortăreaţă

image

Cum e Hollywood-ul cinematografic văzut din interior comparativ cu ceea ce se vede din afară?

Din afară, pare: „Welcome to Hollywood! What is your dream?“ (n.r. – „Bine aţi venit la Hollywood. Care este visul dumneavoastră?“). Dar în realitate, Hollywood-ul cinematografic este o fortăreaţă închisă, la porţile căreia bat milioane de oameni frumoşi şi talentaţi din toate colţurile lumii, toţi cu speranţa că vor deveni celebri. Criza financiară se resimte încă şi în industria cinematografică, bugetele pentru filme sunt din ce în ce mai reduse, sponsorii investesc mai rar în acest domeniu, iar în filmele mari se preferă actori consacraţi. Aşa că pentru a-ţi îndeplini visul american, îţi trebuie răbdare, determinare şi foarte mult noroc.

Anul trecut ai jucat în filmul „The Neon Demon“, care a concurat la Palme d’Or. Ai jucat alături de actorul principal din seria „Matrix“, Keanu Reeves. Cum a fost experienţa de a lucra cu el?

Sunt mândră că apar în distribuţia unui film care îl are ca actor principal pe Keanu Reeves. Din păcate, rolul meu în acest film a fost nesemnificativ, aşa că nu pot vorbi cu entuziasm despre asta. Am fost însă impresionată de regizorul Nicolas Winding Refn, de modul lui estetic prin care stilizează un film. Este o plăcere de a-l urmări alături de întreaga lui echipă. A fost o experienţă utilă, dar aştept ca viitorul să-mi ofere mai mult de atât.

image

Care a fost vedeta hollywoodiană care te-a impresionat cel mai mult „pe viu“?

Momentan, am jucat mai mult pentru filme independente, alături de actori nu foarte cunoscuţi, dar care au dat dovadă de talent şi profesionalism. Poate că viitorul o să-mi ofere şansa de a interacţiona în filme şi cu vedete.

Alături de ce star de la Hollywood ţi-ai dori cel mai mult să joci?

Alături de Anthony Hopkins şi de Cate Blanchett.

Ai apărut în numeroase spoturi publicitare în America şi pe copertele mai multor reviste. Care e apariţia sau reclama la care ţii cel mai mult?

Probabil că reclama TV Wallapop (n.r. – Wallapop este o aplicaţie de comerţ online, de tipul okazii.ro sau olx.ro) filmată anul trecut. A apărut mult timp la TV în toată SUA şi chiar a rulat pe panourile publicitare din Times Square. Era un sentiment plăcut când prietenii mă sunau şi îmi spuneau „Te-am văzut în Times Square“ sau „Vezi că e reclama ta la TV“. Multe reclame mari pe care le-am filmat au apărut în alte ţări, dar tot ce apare în SUA îmi deschide şanse reale de reuşită pe viitor.

A lucrat şi cu un regizor român în America

lavinia postolache 02

Ai interacţionat cu români în filmele în care ai jucat până acum?

Da, sunt două proiecte la care am lucrat cu regizorul român Vlad Feier, care îmi este bun prieten, şi sunt convinsă că vom mai colabora pe viitor. Vlad este un băiat foarte talentat, am fost colegi la New York Film Academy, el a studiat regia, dar avea deja experienţă şi de la producţiile şi studiourile din România.

Ce proiecte cinematografice ai în lucru?

Este o superstiţie că nu este bine să vorbeşti despre planurile tale de viitor, pentru că ar putea să nu se mai realizeze. În America, superstiţia înseamnă contracte de confidenţialitate pe care nu le poţi încălca. Ce pot să spun e faptul că există proiecte cinematografice, unele deja realizate care aştept să apară, iar unele în curs de dezvoltare.

„La 17 ani, am avut un an ca exchange student în America“

Cât de mult a contat pentru tine perioada petrecută la Piteşti?

Piteşti este oraşul pe care îl port în suflet oriunde m-aş afla. De Piteşti sunt legate amintiri din copilăria şi adolescenţa mea, primii mei ani de scoală şi anii de liceu. În Piteşti a început formarea mea ca „om cu coloană vertebrală“, de aici a început baza educaţiei mele, iar pentru asta le mulţumesc părinţilor, profesorilor din Şcoala Generală nr. 3 şi din Liceul Economic „Maria Teiuleanu“. Este oraşul unde revin mereu cu mult drag pentru că aici se află cuibul meu părintesc, familia şi prietenii mei din copilărie.

lavinia postolache 01

Când ai început să participi la concursuri de frumuseţe şi care au fost persoanele care au crezut în talentul şi în frumuseţea ta?

Imediat ce păpuşile preferate au ajuns în sertarul cu amintiri, am început să fiu interesată de acest domeniu. Din păcate, la acea vreme nu exista o deschidere prea mare în această privinţă, mai ales pentru copii, şi încă existau prejudecăţi. La vârsta de 15 ani am fost remarcată de Dana Săvuică şi astfel am ajuns unul dintre modelele Matrix. Au urmat colaborări cu diverse agenţii de modelling, participarea la diferite concursuri de frumuseţe, au început să apară şi contracte în străinătate, dar care nu s-au putut concretiza. Pentru familia mea, totul trebuia să se desfăşoare ca o activitate extraşcolară, nu admiteau să-mi neglijez prea mult studiile. Adevărata susţinere si încrederea au venit mult mai târziu.

Ai ajuns în SUA în 2006 ca exchange student. Care a fost momentul în care te-ai decis să rămâi în America?

La vârsta de 17 ani am plecat ca exchange student în America pentru un an. A fost un an interesant, mi-am îmbunătăţit engleza, am experimentat cultura americană, mi-am făcut noi prieteni, nu doar americani, dar aşteptam cu nerăbdare să mă întorc. Atunci, pentru mine, acasă era doar România. Acum, când sunt în America, mi-e dor de acasă, de Piteşti, iar când sunt în România, mi se face dor de celălalt acasă, de Los Angeles. Dar momentul în care am decis să rămân a fost imediat ce am ajuns în New York şi am început cursurile de actorie. Am simţit că America e destinul meu.

Un inel de logodnă cu diamant galben de 6 carate

lavinia postolache inel logodna

Care e „reţeta“ cu care îţi menţii frumuseţea şi silueta? Ai un program zilnic special? Un meniu anume?

Nu aş putea spune ca am o „reţetă“, ci doar că am adoptat un stil de viaţă sănătos. Mănânc multe fructe şi legume, fac sport, nu fumez. Încerc să mă menţin cât mai naturală şi să mă bucur de toate lucrurile mărunte din viaţa mea.

Care sunt hobby-urile cu care îţi ocupi timpul liber?

Îmi place să joc tenis, să mă plimb cu bicicleta pe plaja din Santa Monica, să citesc o carte bună şi cel mai mult să vizionez filme, seriale. Iar când sunt acasă, la Piteşti, să îl provoc pe tatăl meu la o partidă de şah sau de biliard.

Care este cel mai mare vis al tău?

Să aud oameni necunoscuţi spunând: „Vreau să văd acest film pentru că o are în distribuţie pe Lavinia Postolache“ sau „joacă şi Lavinia, sigur e un film bun“.

Cum te-a cucerit iubitul tău, Jimmy Esebag, şi care a fost cel mai special cadou pe care ţi l-a făcut până acum?

Jimmy Esebag e un om mândru, cu un şarm greu de egalat. Este un bărbat puternic, inteligent, dar şi romantic şi amuzant. Cadoul lui special pentru mine a fost inelul de logodnă şi surpriza de  la Piteşti: o petrecere în stil românesc cu hore şi bucate tradiţionale. Inelul cu diamant galben de 6 carate lucrat manual şi unicat de Robert Procop (n.r. – bijutierul Angelinei Jolie) şi venirea lui Jimmy pentru prima dată pe pământ românesc pentru a sărbători logodna noastră alături de familie şi de prietenii mei, acestea au fost cadourile cele mai speciale!

CV

A defilat pentru Armani

lavinia postolache 03

Numele: Lavinia Postolache

Data şi locul naşterii: 21 aprilie 1989, Piteşti

Starea civilă: logodită cu cu milionarul francez Jimmy Esebag

Studiile şi cariera:

A studiat la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu“ din Piteşti.

A făcut parte din agenţia Matrix şi a defilat pentru branduri internaţionale, ca Armani şi Stefanel.

La 17 ani, merge ca exchange student în SUA, pentru un an.

După liceu, a studiat un an la Universitatea Internaţională din Monaco.

Din 2010, s-a mutat în SUA, unde a studiat la New York Film Academy.

În 2010 a câştigat Miss World România.

A jucat un rol secundar în filmul „The Neon Demon“, care a concurat pentru Palme d’Or, la Cannes, în 2016.

Locuieşte în: Los Angeles, SUA.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite