La doi ani de la Colectiv, Spitalul Judeţean de Argeş e un pericol. Unitatea nu şi-a înfiinţat nici până acum Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă

La doi ani de la Colectiv, Spitalul Judeţean de Argeş e un pericol. Unitatea nu şi-a înfiinţat nici până acum Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă

Spitalul Judeţean de Argeş nu şi-a înfiinţat nici până acum Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cel mai mare din Argeş, funcţionează şi astăzi, la doi ani de la tragedia Colectiv, cu deficienţe la capitolul siguranţă la indedii, deşi, inclusiv la ultimul control, efectuat acum 8 luni, i s-a pus în vedere rezolvarea problemelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

                    După ce, în februarie 2017, ISU Argeş constata aici inexistenţa autorizaţiei de securitate la incendiu pentru anumite clădiri sau spaţii, neactualizarea planului de intervenţie în caz de incendiu, dar şi faptul că instalaţiile electrice se exploatează cu defecţiuni, că nu s-au efectuat controale interne de prevenire, că nu se execută instruire periodică în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi blocarea sau reducerea gabaritului căilor de evacuare sau nemarcarea acestora cu mijloace standardizate etc, o parte dintre aceste încălcări ale regulilor de securitate la incendiu s-au mai remediat, însă nici până în ziua de azi, în cadrul spitalului n-a fost înfiinţat un Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă, aşa cum cere ISU.

Ignoranţa nu se opreşte aici. Unitatea nu şi-a elaborat / actualizat actele de autoritate şi nici evidenţele specifice de apărare împotriva incendiilor. 

Ce-i drept, conducerea unităţii n-a avut motive să se grăbească să ia măsuri, fiindcă sancţiunile aplicate pentru cele 23 de deficienţe depistate la controlul amintit, au fost sancţionate modic.
"Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale constând în amenzi  în valoare de 2500 de lei şi două avertismente" , se arată într-un comunicat ISU Argeş.

În schimb, s-au distribuit ...pliante. "Pe timpul  controlului s-au desfăşurat şi activităţi de informare preventivă care au constat în distribuirea de materiale de educare (afişe, flyere, pliante cu moduri de comportament în diferite situaţii de urgenţă), dar şi instruiri şi exerciţii practice  cu personalul (privind modul de acţiune în caz de incendiu sau cutremur)”, mai arată ISU Argeş. 
citeste totul despre: