Jurnalista americană care a publicat în Forbes un text răvăşitor despre România: „100% aş putea locui în Bucureşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestui an, Breanna Wilson, o jurnalistă din Los Angeles, i-a îndemnat pe cititorii revistei Forbes să viziteze România, ţară despre care spunea că ”te va lăsa fără suflare”. La câteva luni după ce s-a întors în America, jurnalista ne-a vorbit despre impresiile ei privind România.

Breanna Wilson şi-a intitulat articolul publicat în Forbes „Mergi să cunoşti România: Ţara din estul Europei care te va lăsa fără suflare“, lăsând să se vadă de la început admiraţia pe care o are faţă de ţara noastră. În opinia jurnalistei americane, România este „unul din acele locuri care sunt adesea trecute cu vederea, un loc care nu este clasat în topul «trebuie vizitat», dar care ar trebui“.

Astfel, în articolul publicat în revista Forbes, jurnalista a oferit argumentele pentru care România ar trebui să fie vizitată şi prezintă locurile care au impresionat-o cel mai mult.

„România este frumoasă. Şi atunci când părăseşti aglomerata capitală a ţării, Bucureşti, ei bine, atunci încep lucrurile frumoase. De la una dintre cele mai frumoase zone muntoase din lume, Munţii Carpaţi, la mănăstirile pictate frumos şi la unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume - Transfăgărăşan -, peisajul rural oferit de România este cel de care te poţi bucura din plin dacă ajungi acolo“, a scris Breanna Wilson.

„Dar nu doar mănăstirile şi castelele merită a fi văzute. Drumurile care vă conduc prin România sunt la fel de incredibile. Întrebaţi-l pe Jeremy Clarkson de la Top Gear, care susţine că a găsit «cel mai bun drum rutier din lume» în mijlocul României“, mai spune ea. Este vorba de Transfăgărăşan.

Licenţiată a Universităţii West Virginia în 2008, Breanna Wilson a lucrat pentru companii importante din industria turismului înainte de a începe să scrie reportaje de călătorie.

Care sunt principalele motive pentru care România v-a lăsat fără suflare?

România e o ţară în care la fiecare colţ pare să fie ceva nou. Ceva mai mult, mai frumos decât ce ai văzut ultima dată, şi pe măsură ce descopeream ţara dumneavoastră, descopeream tot mai multe lucruri şi locuri speciale. Impresiile mele de suprafaţă despre România erau deja la superlative, însă când am început cu adevărat să învăţ despre cultura şi istoria României pur şi simplu am început să mă îndrăgostesc de această ţară.

De ce credeţi că România e adesea neglijată ca destinaţie turistică?

Cred că oamenii se tem de necunoscut. Şi asta înseamnă România. Când scriu şi merg să fac reportaje într-o ţară (şi mărturisesc că prefer locuri precum România şi Mongolia înaintea unor ţări precum Franţa şi Italia), sper să le deschid ochii oamenilor asupra unor locuri despre care ei nu ştiu mare lucru. Şi cu cât cineva aude mai multe lucruri pozitive despre un loc, şi nu mă refer aici doar la ce pot auzi la ştiri sau în altă parte, cu atât mai mult pot ajuta oamenii să vadă că aceste destinaţii merită pe deplin să fie vizitate. Aşa cum e şi cazul României.

A fost fascinant să hoinăresc pe străzile din Bucureşti”

Care a fost cel mai special moment din sejurul petrecut în România?

A fost pur şi simplu fascinant să hoinăresc pe străzile din Bucureşti. În afară de faptul că Bucureştiul e un oraş absolut minunat, am fost fascinată de viaţa din capitala României. Oamenii, micile colţuri şi unghere, totul.

Imagine indisponibilă

Ce loc din România v-a plăcut cel mai mult şi de ce?

Am găsit Bucureştiul absolut fascinant - e un oraş în care pot spune 100% că aş putea locui - însă Vatra Dornei şi Parcul Naţional Călimani au fost locurile care mi-au intrat cel mai mult la suflet. Frumuseţea României rurale îţi taie respiraţia. De la pădurile ce erup în formaţiuni geologice misterioase şi uimitoare până la simplul fapt de a învăţa despre viaţa în mediul rural-pur şi simplu nu m-am putut sătura de acele locuri. Şi visez să revin în România într-o zi.

Dacă ar fi să descrieţi România într-o frază, care ar fi acea frază?

România este ceea ce faceţi din ea, şi ce este în România, aşteptând să fie descoperit, vă va lăsa fără suflare.

Care erau impresiile dumneavoastră despre România înainte de a o vizita şi care sunt impresiile acum?

Încerc să călătoresc fără aşteptări-ceea ce înseamnă că nu mă documentez mult înainte de a ajunge într-o ţară. Astfel că am plecat ştiind informaţii puţine despre istoria şi cultura României. Şi acesta este pur şi simplu modul de a experimenta România-cu mintea deschisă şi cu dorinţa de a învăţa totul despre această ţară minunată. Şi nu veţi fi dezamăgiţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite