Argeşul nu mai e fieful PSD. Iohannis, învingător într-un judeţ considerat roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate dintre argeşenii care au ieşit la vot în turul II l-au vrut pe Klaus Iohannis preşedinte. Dăncilă n-a reuşit să obţină în fieful PSD decât 47,81% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale.

Duminică, în turul II al alegerilor prezidenţiale, în Argeş au votat 285.875 de alegători (54,22 %), peste media pe ţară.

Potrivit rezultatelor parţiale, şi în Argeş candidatul PNL, Klaus Iohannis a câştigat. Reuşita liberalilor e cu atât mai importantă cu cât Argeşul era considerat, de ani buni, un judeţ roşu, iar în turul I, social democraţii au avut un procent mai bun decât liberalii.

Klaus Iohannis a obţinut pe 24 noiembrie, în Argeş, 52,19 din voturile valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă, candidatu PSD, doar 47,81%.

În mediul urban, cu excepţia Costeştiului, liberalii au ieşit victorioşi cu Iohannis în toate oraşele: Piteşti (56,85%), Câmpulung (53,61%), Curtea de Argeş (55,95%), Mioveni (56,96%), Ştefăneşti (57,64%) şi Topoloveni (55,49%).

"Mulţumim tuturor votanţilor care au ales #Românianormală", este mesajul liberalilor argeşeni după aflarea rezultatelor parţiale. 

Citeşte şi: Turul al doilea pentru alegerea preşedintelui. Prezenţa la vot, în Argeş, a fost peste cea la nivel naţional: 54,22 %

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite