Jafuri de sute de mii de euro comise la pont în vile de lux. Unul din cei doi hoţi era şi proxenet

Jafuri de sute de mii de euro comise la pont în vile de lux. Unul din cei
doi hoţi era şi proxenet

Doar unul dintre hoţi a fost prins, celălalt a fugit la Viena Foto descriptiv

Doi bărbaţi din Piteşti au fost trimişi în judecată după ce au spart nu mai puţin de 14 vile din oraş. Unul dintre cei doi hoţi va fi şi judecat şi pentru proxenetism, şantaj şi lipsire de libertate, după ce şi-a pus prietena să se prostitueze la Viena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai multe dintre victime s-au constituit părţi civile în dosar. În total, 12 persoane păgubite cer daune în valoare de peste 150.000 lei şi 63.000 de euro. În toate cazurile, furturile au fost date la pont la oameni bogaţi. Lucian Cătălin Pricop, care are zeci de furturi la activ şi mai mulţi ani petrecuţi după gratii, primea ponturile de la Ionuţ Daniel Neculae, care avea multe conexiuni importante. Ulterior, cei doi împărţeau prada şi vindeau unele dintre bunurile furate. Printre victimele jefuite se numără un om de afaceri din Turcia, un preot, un executor judecătoresc, un avocat, patronul unei fabrici şi o familie de medici. Procesul va începe în ianuarie 2020 la Judecătoria Piteşti.

Furturile au fost comise în doar şase luni, în perioada august 2014-ianuarie 2015. Timp de mai bine de trei ani, furturile au rămas cu autor necunoscut. Însă în primăvara lui 2018, Lucian Cătălin Pricop, arestat în alt dosar, a mărturisit, pentru a i se reduce pedeapsa, că a comis şase furturi din locuinţe în Piteşti în 2014. Ulterior, după ce au analizat şi comparat amprentele prelevate din casele unde fuseseră comise furturile, anchetatorii au descoperit că Lucian Cătălin Pricop comisese în total nu mai puţin de 14 furturi. Lucian Pricop este în arest de mai multe luni.

După audieri şi analizarea mai multor probe, procurorii au descoperit fără vreun dubiu complicitatea între Lucian Cătălin Pricop şi  Ionuţ Daniel Neculae. După cum se precizează în rechizitoriu, „Ionuţ Daniel Neculae l-a ajutat la comiterea spargerilor pe inculpatul Lucian Cătălin Pricop prin furnizarea de informaţii privind amplasarea locuinţelor persoanelor vătămate, locul de muncă şi programul acestora, precum şi autoturismele folosite. Ionuţ Daniel Neculae rămânea în apropierea locuinţelor persoanelor vătămate pentru a-l anunţa pe inculpat dacă acestea revin la domiciliu”.

Cele mai mari spargeri, la un avocat şi un preot

După cum spun procurorii, cele mai mari spargeri au fost date la un avocat şi la un preot. În noaptea de 31 decembrie 2014 Lucian Pricop a intrat în vila unui avocat din Piteşti. Pentru a deschide uşa, Pricop a folosit o foarfecă de bolţuri şi a rupt butucul încuietorii cu o cheie reglabilă. Ulterior, a furat din locuinţă 50 de grame de bijuterii din aur şi trei ceasuri din aur. Avocatul păgubit s-a constituit parte civilă în proces, cerând daune de 20.000 euro.

O altă spargere mare a fost dată la vila unui preot din centrul Piteştiului, de unde Lucian Pricop a furat bijuterii, ceasuri de lux şi suma de 30.000 de lei. Preotul păgubit s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 18.000 euro.

 

Câştiguri imense după ce şi-a trimis iubita să se prostitueze

 

În afară de complicitate la furt, Ionuţ Daniel Neculae va fi judecat şi pentru proxenetism, şantaj şi lipsire de libertate.

În februarie 2017, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada octombrie 2016-ianuarie 2017, Ionuţ Daniel Neculae a recrutat mai multe tinere, în unele cazuri prin constrângere, în scopul exploatării sexuale a acestora în Austria, Germania, Elveţia, Belgia şi Marea Britanie. Respectivul făcea parte dintr-o reţea specializată în traficul de persoane.

Ulterior, extinzând cercetările, procurorii au descoperit că în perioada martie 2015-noiembrie 2016, Ionuţ Daniel Neculae şi-a pus prietena (cu care era împreună din noiembrie 2014) să se prostitueze într-un club din Viena, câştigând de pe urma ei peste 40.000 de euro. Cum începând din vara lui 2016 veniturile obţinute de tânără au început să scadă masiv, iar relaţia dintre ei doi s-a răcit, Ionuţ Neculae a început să îşi ameninţe prietena că le va spune părinţilor ei că se prostituează în Austria şi că nu munceşte în mod legal. Pe 2 decembrie 2016, Ionuţ Neculae, în timp ce era la Viena, şi-a chemat prietena în maşină, unde a ameninţat-o cu moartea în mod repetat şi a sechestrat-o, obligându-l să îl însoţească în România. Ulterior, cei doi s-au despărţit.

Ionuţ Daniel Neculae nu a fost prins nici până acum, aflându-se în continuare la Viena. Pe 9 septembrie a.c., în mod ciudat, magistraţii de la Judecătoria Piteşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia în lipsă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: