Italianul acuzat că spăla banii Mafiei la Piteşti aşteaptă sentinţa. Ce se întâmplă cu cei 148 de români care au sechestrate apartamentele contractate de la Inquieto

Italianul acuzat că spăla banii Mafiei la Piteşti aşteaptă sentinţa. Ce se întâmplă cu cei 148 de români care au sechestrate apartamentele contractate de la Inquieto

Foto Facebook NIcola Inquieto

O soluţie în procesul în care este judecat Nicola Inquieto, afaceristul italian arestat la Piteşti în urmă cu un an şi acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le avea în Argeş, este aşteptată în cursul zilei de miercuri, 22 mai. Italianul este, de anul trecut, în custodia Parchetului Antimafia din Napoli.

De aproape un an, 148 de români care au semnat promisiuni de cumpărare şi au plătit bani grei pentru apartamente vândute în Piteşti de firma lui Inquieto, SC Daniela Construcţii (intrată, între timp, în insolvenţă), imobile care, tot de atunci, au fost puse sub sechestru de autorităţile judiciare italiene), aşteptată cu sufletul la gură o decizie a magistraţilor italieni în privinţa acuzaţiilor penale aduse afaceristulului care a dezvoltat la Piteşti un adevărat imperiu imobiliar. 

Oamenii, mulţi dintre ei mutaţi deja în noile apartamente, se tem că vor rămâne şi fără banii plătiţi ca avans, şi fără locuinţe. 

Pentru toţi, cea mai bună soluţie ar fi achitarea italianului pentru că, odată cu ridicarea acuzaţiilor, vor fi ridicate şi sechestrele instituite de autorităţile judiciare italiene. Fratele lui Nicola, Giuseppe Inquieto, reţinut în aceeaşi zi de procurorii Antimafia şi judecat în stare de libertate, a fost deja achitat pentru acuzaţia de legături cu Camorra, după ce instanţa a considerat că probele împotriva acestuia sunt insuficiente.

O amânare a pronunţării în cazul lui Nicola Inquieto nu va face decât să prelungască suspansul pentru ei şi ceilalţi creditori ai firmei lui Nicola Inquieto, persoane juridice şi fizice, înscrişi deja la masa credală, iar o condamnare ar putea fi însoţită  sau, eventual, urmată, de o soluţie privind menţinerea sau ridicarea sechestrului.

Administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Argeş să se ocupe de insolvenţa SC Daniela Construcţii a început, la Piteşti, demersurile pentru  înscrierea în Cartea Funciară a apartamentelor în cauză, pentru a putea continua ulterior celelalte proceduri  pentru trecere în proprietatea acestor oameni a imobilelor (după eventuala achitare a diferenţelor de plată).

"Încercăm să-i ajutăm pe aceşti oameni de bună credinţă, care n-au nicio treabă cu Nicoala Inquieto. Ei au cumpărat apartamentele de la firma lui, au plătit rate etc. Miercuri ar trebui să fie dată soluţia în dosarul lui ca persoană fizică. Au fost mai multe cererei de-ale noastre, documente, experiză patrimonială, care din punctul nostru de vedere sunt în favoarea promitenţilor cumpărători. Indiferent ce decizie se va lua în procesul penal al lui Nicola Inquieto, noi sperăm să se ridice sechestrul, pentru că degeaba notăm în Cartea Funciară aceste imobile, dacă autorităţile italiene nu ridică sechestrul", spune practicianul în insolvenţă Sergiu Ilis, reprezentantul SC Insolvenţa SPRL, firma desemnată drept administrator judiciar al SC Daniela Construcţii. 

Toate dovezile încheierii acestor contracte şi chitanţele pentru plăţile efectuate în cazul fiecărui apartament în parte au ajuns la autorităţile judiciare din Napoli odată cu memoriul trimis de administratorul judiciar pentru ridicarea sechestrului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: