Ingredientul care dă ciocolatei efectul afrodisiac. Cum îl folosea împăratul Montezuma al II-lea penteru a întreţine  relaţii sexuale cu întreg haremul

Ingredientul care dă ciocolatei efectul afrodisiac. Cum îl folosea împăratul Montezuma al II-lea penteru a întreţine  relaţii sexuale cu întreg haremul

Sursă foto: IBTimes UK

Se spune că ciocolata are efecte afrodisiace, iar afirmaţia nu este doar un mit. Starea de euforie pe care o produce popularul desert se datorează ingredientului de bază al ciocolatei.

Cacaoa, principalul ingredient al ciocolatei, prin feniletilamina conţinută, stimulează eliberarea de endorfine, neurotransmiţătorii care îmbunătăţesc starea de spirit şi au efect excitant.

"Există atestări ale utilizării acestui ingredient, cacaoa, încă din timpul indienilor Omec. De la ei au preluat-o maiaşii, care au vândut-o astecilor, devenind o băutură destinată elitelor acestei civilizaţii. Aztecii au fost cei care au descoperit valenţele sale afrodisiace, împăratul Montezuma al II-lea spunea că bea 50 de cupe dintr-o băutură pe baza de cacao ca să poată întreţine relaţii sexuale cu tot haremul său", aminteşte specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Femeile sunt mai sensibile la efectele sale afrodisiace 

In zilele noastre, cea mai frecventă utilizare a acestui ingredient este sub forma ciocolatei, savurosul desert care ne schimbă starea de spirit, introdus în lista afrodisiacelor, iniţial, pe baza observaţiilor, dar reconfirmat ca atare prin analize ş studii.

"Astăzi,  folosim cacaoa mai ales în ciocolată şi dulciuri, însă  pe vremuri ea se amesteca cu diverse mirodenii, chili şi apă transformându-se într-o băutură spumoasă cu gust amar. Ca afrodisiac, cacaua acţionează asupra stării de spirit şi poate deschide inima, oferind un sentiment de apropiere între parteneri. Femeile, în general, par a fi mai sensibile la efectele sale. Explicaţia stă în substanţele active pe care le conţine cacaoa", mai spune specialistul.

Creşte nivelul de serotonină şi dopamină

Dacă vă întrebaţi de unde vin proprietăţile afrodisiace ale apreciatului ingredient al ciocolatei este  bine de precizat că responsabilă de efectele în plan erotic este feniletilamina. 

"Feniletilamina (AEP) din cacao stimulează eliberarea de endorfine, neurotransmiţătorii din creier care îmbunătăţesc starea de spirit şi ne fac să „ne simţim bine”. Cacao conţine, de asemenea, anandamide, compuşi care contribuie la sentimente de euforie sau extaz. Creşte nivelurile de activitate ale serotoninei şi dopaminei din creier. Nivelurile mai ridicate ale acestor substanţe chimice măresc dorinţa sexuală, excitaţia şi răspunsul sexual", mai spune specialistul.

 Aşadar, întrebarea care ne vine în minte este câtă ciocolată ar trebui să consumăm  pentru a beneficia de efectul său afrodisiac . În funcţie de  conţinutul de  cacao al tabletei, există sortimente de ciocolată  cu efect afrosdiosiac mai puternic şi sortimente cu efect mai slab. Ideală este ciocolata neagră, sorimentul cu cel mai bogat conţinut de accao. Doza depinde de chimia fiecărei persoane, dar sunt suficiente şi câteva  dreptunghiuri pentru a obţine o stare de uşoară exitaţie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: