Infuzia antialergică din panseluţe de câmp. Cum o prepari corect pentru o eficienţă maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit cifrelor statistice, în România prevalenţa rinitei alergice este de circa 21 – 23%, iar a urticariei, de 30%. Potrivit unor studii recente, este posibil ca în câţiva ani să asistăm la o  creştere îngrijorătoare a incidenţelor alergiilor, mai ales în rândul copiilor. Există câteva preparate naturiste care pot fi de ajutor pentru prevenirea unor manifestări de această natură.

Alergiile sunt reacţii imunologice excesive a organismului în prezenţa unei substanţe străine denumită alergen.

 Pe primul loc în topul alergenilor se află polenul, urmat de acarieni, de părul animalelor şi de sporii ciupercilor. Pentru cei mai mulţi dintre noi, aceste particule sunt inofensive, pentru alţii însă, produc reacţii foarte supărătoare.

Datele statistice arată că aproape 40% dintre persoanele care suferă de alergii respiratorii pot prezenţa alergie la polen şi că numărul cazurilor de alergie la polenul de mesteacăn s-a triplat în ultimii 20 de ani.

„Stilul nostru de viaţă relativ îmbelşugat – locuinţele cu încălzire centrală, curăţenia excesivă realizată cu substanţe chimice puternice - are ca rezultat o predispoziţie mai mare spre alergii a copiilor crescuţi într-o astfel de locuinţa. De ce ? Pentru că expunerea timpurie la alergeni antrenează corect sistemul imunitar iar în lipsa acestei expuneri, organismul e mai susceptibil de a reacţiona anapoda la substanţe care, în mod normal, n-ar trebui să declanşeze nici o reacţie de apărare”, precizează Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Medicul este cel care poate pune dignosticul corect şi tot medicul instituie şi tratamentul, eventual în corelare cu adjuvanţi din categoria produselor naturiste.

Printre preparatele recomandate de fitoterepeuţi se numără şi o infuzie dintr-o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale antialergice: Panseluţa de câmp ( Trei-fraţi-pătaţi sau Viola tricolor - L). 

„Planta are capacitatea de a combate senzaţia de sufocare şi cea de mâncărime. Este specia antialergică cea mai eficientă, cu rezultate mai ales în alergiile care se manifestă prin urticarie. Se administrează sub formă de infuzie preparată din două linguriţe de plantă, la o cană de apă fiartă. Se beau câte trei căni de infuzie pe zi, timp de cel puţin şase săptămâni”, explică Elena Badea. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite