Incendiul de la Topoloveni, de neoprit de 15 ore. Fabrica aparţine milionarului Mohammad Murad

Incendiul de la
Topoloveni, de neoprit de 15 ore. Fabrica aparţine milionarului
Mohammad Murad

Două hale au fost complet distruse FOTO: ISU Argeş

Pompierii se luptă de peste 15 ore pentru a stinge incendiul ce a izbucnit marţi seara la două hale de producţie a alimentelor de la fabrica milionarului Mohammad Murad din Topoloveni, judeţul Argeş. Un pompier a fost rănit, starea acestuia fiind stabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Focul de la fabrica de la Topoloveni a pornit de la o friteuză industrială, iar incendiul s-a extins rapid din cauza cantităţii mari de ulei care s-a aprins.

Unul dintre zecile de pompieri care acţionează pentru lichidarea incendiului de la Topoloveni a suferit arsuri de gradele unu şi doi la piciorul stâng, în timpul intervenţiei.

Pompierul s-a rănit după ce a călcat într-o tavă cu ulei încins, având arsuri pe 4 la sută din suprafaţa corporală.

Incendiul nu este stins nici acum. Se lucrează pentru stingerea unor focare în interior, întrucât sunt locuri greu accesibile, mai sunt câteva focare şi există şi pericol de prăbuşire al plafonului. Mai avem o singură maşină la faţa locului. Starea colegului rănit este stabilă. Suprafaţa afectată de incendiu este de 3.000 de metri pătraţi. Două dintre cele şase hale au fost distruse. Se lucrează pentru stingerea incendiului de aseară de la ora 18”, a precizat pentru Adevărul Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Construită în 1901, fabrica de prelucrare a fructelor şi legumelor din Topoloveni a fost preluată în 2002, de către MGC Topoloveni, companie aparţinând familiei hotelierului libanez Mohammad Murad. Compania a investit 3,7 milioane euro în modernizarea fabricii vechi ce poartă acum denumirea de Fabrica de Conserve Fructe, Legume, Carne şi Mixte. În prezent, MGC Topoloveni produce în patru secţii – sectia de legume, fructe şi mâncăruri; secţia de semipreparate congelate; secţia de sosuri; sectia de specialităţi din carne - sub mai multe branduri: Bunătăţi de Topoloveni, Grădina Mariei, A la carte collection, Quali (HoReCa), Beyroutee şi Tabakta (pentru pieţele internaţionale). Conform Top 300 Capital, Mohammad Murad are o avere estimată la 70-80 milioane de euro.

Bibiana Stanciulov, patroana firmei Sonimpex care deţine brandul Magiun de prune Topoloveni, principalul concurent pe piaţă al afacerii făcute scrum a reacţionat pe Facebook: "Fabrica MGC Topoloveni a luat foc... Am aflat imediat deoarece suntem vecini. Regretăm că li s-a întâmplat un astfel de eveniment. Dorim în continuare să obţinem în Justiţie rezolvarea -după 6 ani - a concurenţei neloiale pe care proprietarii acestei fabrici au făcut-o....". Bibiana Stanciulov face referire la procesul intentat societăţii conduse de familia Murad, ce deţine marca "Bunătăţi de Topoloveni" şi pe care reprezentanţii Sonimpex o acuză că a folosit ilegal toponimului Topoloveni pentru a îşi face publicitate.

citeste totul despre: