În luna martie la Biblioteca Judeţeană este expus tabloul „Ramură de vâsc“, semnat de Regina Maria

În luna martie la Biblioteca Judeţeană este expus tabloul „Ramură de vâsc“, semnat de Regina Maria

Tabloul "Ramura de vâsc"                                                                           FOTO:Laurentiu Ionescu

„Ramură de vâsc“ este tablou pictat şi semnat de regina Maria a României pe când avea 27 de ani, în 1902, la Cotroceni, în acuarelă. De remarcat este şi faptul că rama este originală. Tabloul este considerat „Exponatul lunii“ martie la Biblioteca Judeţeană Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Judeţean Argeş a deschis, începând din luna ianuarie 2013, seria de manifestări intitulată „Exponatul lunii”. Această serie vizează prezentarea pentru o lună a unor piese cu valoare deosebită din colecţiile muzeului.

Pentru luna martie, exponatul lunii este tabloul pictat şi semnat de regina Maria a României.

Regina Maria, artistă şi colecţionară de artă

Regina Maria a iubit arta, poezia şi filosofia. Ea a continuat tradiţia Reginei Elisabeta de susţinere a acestora, ajutând cu burse de studiu şi bani o seamă de personalităţi din lumea literară şi artistică. A scris la rândul ei povestiri pentru copii, poezii şi a pictat, florile ei preferate fiind crinii şi macii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările