Impresionant. Zeci de hectare reîmpădurite în zone grav afectate de defrişări

Impresionant. Zeci de hectare reîmpădurite în zone grav
afectate de defrişări

Nu mai puţin de 69 de hectare de teren au fost reîmpădurite FOTO: Fundaţia Conservation Carpathia

Fundaţia Conservation Carpathia a reîmpădurit în această primăvară 69 de hectare de teren în Munţii Făgăraş, în zone grav afectate de defrişări. Iar ţinta fundaţiei este ca până în toamnă să reîmpădurească 100 de hectare de teren.

Zonele din Făgăraş în care au fost făcute replantările sunt Dobroneag, Valea Lungă şi Groapele, extrem de afectate de exploatările forestiere abuzive. În aceste trei zone, Fundaţia Conservation Carpathia a cumpărat sute de hectare de teren pentru a le readuce la viaţă.

„A fost o muncă incredibilă depusă şi am reuşit să plantăm în otal 276.370 puieţi de molid, fag şi paltin pe 69 de hectare. Şi asta în condiţiile în care vremea nu a fost prea îngăduitoare: zăpadă abundentă şi târzie, urmată de o încălzire bruscă. Sperăm că toamna va fi mai liniştită şi vom reuşi să atingem obiectivul de 100 de hectare replantate în acest an”, precizează reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia.

Din 2011 şi până în prezent, Fundaţia Conservation Carpathia a plantat peste trei milioane de puieţi pe aproape 900 de hectare grav afectate de defrişări în munţii Făgăraş, Iezer-Păpuşa şi Leaota.

Numai în 2020, Fundaţia Conservation Carpathia, cu partenerul Asociaţia Ocolul Silvic Carpathia, a finalizat reîmpădurirea a 87 de hectare terenuri grav degradate în Munţii Făgăraş, totalizând un numar de 375.000 de puieţi de fag, paltin, brad si molid. Toate lucrările silvice s-au desfăşurat în condiţii foarte dificile, atât primăvara cât şi toamna, împreună cu aproximativ 200 de zilieri diferiţi, organizaţi în echipe mici, oameni angajaţi din satele învecinate.

 

Vă mai recomandăm şi:

 

Terenuri din Carpaţi, reîmpădurite cu 3 milioane de puieţi VIDEO

 

Miliardarii străini care cumpără pădurile virgine din România ca să le salveze. „Am cheltuit până acum peste 5 milioane de euro pentru reconstrucţie ecologică“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările