Fraudă la vot, fals şi uz de fals şi o ştampilă dispărută, în Argeş. Patru dosare penale deschise în prima parte a zilei

Fraudă la vot, fals şi uz de fals şi o ştampilă dispărută, în Argeş. Patru dosare penale deschise în prima parte a zilei

IPJ a primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni  electorale în Argeş

Până la ora 15.00, în Argeş au fost întocmite patru dosare penale pentru infracţiuni electorale şi au fost aplicate două amenzi.

Ştiri pe aceeaşi temă


O ştampălă dispărută şi altre trei infracţiuni de fraudă la vot, respectiv fals şi uz de fals fac obiectul dosarelor penale deschise duminică. 

Au fost aplicate şi două sancţiuni. Este vorba de două amenzi, în valoare totală de 800 de lei.


"Precizez că de la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice.

La nivelul IPJ Argeş s-au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat în urma  verificărilor. Cu privire la 10 dintre acestea, se efectuează în continuare verificări (...)

Au fost întocmite 4 dosare penale, 2 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de frauda la vot, unul conform art. 228, privind dispariţia unei stampile de vot şi unul privind săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals", precizează IPJ Argeş.

Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii. 

"Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi rezerve capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune", mai precizează IPJ Argeş.
 

Îţi mai recomandăm să citeşti:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările