Crescător din Ştefăneşti: Oul de struţ este la mare căutare de Paşte

Crescător
din Ştefăneşti: Oul de struţ este la mare căutare de Paşte

Marian Georgescu are o fermă de struţi    Foto Laurenţiu Ionescu

Oul de struţ poate fi cea mai potrivită achiziţie pentru Paşte. Costă 100 de lei, cântăreşte peste 2 kilograme şi poate avea multiple întrebuinţări: asigură masa pentru vreo 30 de persoane, poate fi pe post de bibelou şi, vă vine să credeţi sau nu, de icoană. Mai în glumă mai în serios unii sunt dispuşi să picteze pe el un chip de sfânt, să-l sfinţească la biserică şi apoi să se-nchine la el.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Georgescu, cunoscut de vecini ca nea Simică, are la Ştefăneşti, o fermă de struţi. Dacă în urmă cu câţiva ani avea chiar şi 180 de struţi, în timp, criza şi-a spus cuvântul. Acum mai are decât o pereche de struţi adulţi, Jummy şi Simona. 

Pentru nea Simică afacerea cu struţi e profitabilă. În preajma Sărbătorilor Pascale, ouăle de struţ sunt la mare căutare şi chiar nu face faţă cererii. De cumpărători nu duce lipsă. Chiar ieri, un domn, Cornel Bălăşoiu, l-a strigat la poartă. „Sănătate, domnu Simică! Ai şi pentru mine vreo 4-5 ouă?! Vreau şi eu pentru mâncat, ca să ne dăm şi noi mari să spună vecinii „Iete, bă, ăştia mănâncă ouă de struţ”, să le fac şi cadou, dar să şi pictez, că am văzut prin alte colţuri ale ţării că se poartă oulă de struţ pictat.” Nea Simică i-a spus că îl serveşte cu cea mai mare plăcere, dar: „”Îţi dau decât unul, restul după Paşte, dacă mai vrei, pentru că e cererea mare”, a spus crescătorul de struţi.

Un ou de struţ este vândut cu 100 de lei şi cântăreşte în jur de două kilograme. Preţul nu este mare, spune nea Simică şi are şi o explicaţie: „Oul de struţ nu are colesterol şi nici toxine”. Încondeierea deja e primată. Acum se poartă oul de struţ pictat.” Cele mai multe solicitări le am de la persoane din Suceava. Le încondeiază şi le vând în străinătate cu 450 de euro oul. De asemenea, sunt persoane care pictează pe el feţe ale unor sfinţi”, a mai spus Marian Georgescu. 

Când a auzit cele povestite de nea Simică, Cornel Bălăoiu, a spus, mai în glumă, mai în serios: ”Gata, nu mai fac niciun ou cadou.  Îl duc să-mi picteze pe el un sfânt şi îl păstrez să mă închin la el.” Aşadar, struţul este o afacere profitabilă, iar întreţinerea lui nu este una deloc costisitoare. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările