FOTO Miting la Piteşti pe fondul bâjbâielii autorităţilor care nu pot spune de unde a plecat valul de îmbolnăviri: ”Medici, respect, spitale, nu poveşti cu portocale"

FOTO Miting la Piteşti pe fondul bâjbâielii autorităţilor care nu pot spune de unde a plecat valul de îmbolnăviri: ”Medici, respect, spitale, nu poveşti cu portocale

Oamenii ai aprins câte o lumânare în memoria celor trei fetiţe din Argeş decedate în ultimele trei săptâmâni la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Peste 200 de argeşeni, majoritatea părinţi, s-au adunat miercuri în piaţa Vasile Milea din Piteşti, revoltaţi de  felul în care decurge ancheta epidemiologică, care nu mai reuşete să ofere o concluzie cu privire la sursa valului de îmbolnăviri din Argeş declanşat în urmă cu două săptămâni, în urma căruia şi-au pierdut deja viaţa trei bebeluşi.

   
"Ce  vor să ne spună, că mor copiii pentru că respiră?"
 
Argeşenii s-au mobilizat pe Facebook şi au ieşit astăzi, de la ora 17.00, în centrul Piteştiului, ca să ceară autorităţilor din Argeş socoteală pentru mersul greoi al anchetei, care, la 13 zile de la moarte primului copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic,  e încă în faza ipotezelor.
   
“Au afişat doar rezultate bune după toate analizele de până acum.  Ce  vor să ne spună, că mor copiii pentru că respiră? Au făcut verificări la Spitalul de Pediatrie şi ce au controlat? Blocul alimentar, nu saloanele în care erau internaţi copiii?! Păi, ne cred tâmpiţi?! Şi eu am copil mic. Ne-a ajutat Dumnezeu şi n-am avut probleme cu el, dar dacă aş avea, nici n-aş trece prin acest spital. L-aş duce direct la Bucureşti. E un focar de infecţie aici! Ar trebui să-l dărâme şi să construiască altul!”, a declarat, pentru Adevărul , Maria Pârvan, mama unui copil  în vârstă de 4 luni.
 
“Ce e la Pediatrie e strigător la cer"
 
Protestatarii au contrazis autorităţile judeţene care, astăzi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Consiliul Judeţean Argeş au lăudat condiţiile  de spitalizare ale unităţii, managerul Spitalului de Pediatrie,  precizând chiar că, din punct de vedere al nivelului ridicat al actului medical şi dotărilor, nu mai există spital asemănător în regiunea de sud a ţării. 
 
“Ce e la Pediatrie e strigător la cer. Mă feresc să-mi duc copilul acolo, pentru că ajungi cu el la medic cu o problemă şi te trezeşti după spitalizare cu zece! Trebuie să facem ceva, altfel o să ne uităm cum ne mor copiii, a declarat Andreea Balaban, mămica unui copil de un an şi patru luni.
 
“Guvernul tehnocrat este grav virusat”
 
Protestatarii au venit cu pancarte cu lozinci la adresa medicilor şi autorităţilor din Argeş: “Medici, respect, spitale, nu poveşti cu portocale”, “Guvernul tehnocrat este grav virusat”,  “Argesul bogat ţine economia României în spate iar copiii din Argeş mor în spitale mizere”, “Părinţii care <<nu se spală pe mâini>> cer demisia doctoriţei care s-a spălat pe mâini”,  ultimul dintre mesaje fiind cu aluzie la faptul că,  într-o primă fază, medicii din Argeş au afirmat că în mare măsură vina pentru îmbolnăviri ar purta-o mamele, care le pregăsesc hrana micuţilor şi care n-ar respecta condiţiilile minime de igienă la prepararea acesteia. 
 
S-a scandat, printre altele, “Ruşine, ruşine!”, “Argeşul vrea Adevărul”.
 
“Ieşiţi să vă vedeţi viitorul. Ieşiţi să vedeţi ce se va alege de aceşti copii” au mai strigat părinţii în faţa clădirii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Argeş, iar, la final, oamenii ai aprins câte o lumânare în memoria celor trei fetiţe din Argeş decedate în ultimele trei săptâmâni la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările