FOTO Comuna argeşeană Godeni, păzită de jandarmi. Localitatea a fost închisă

FOTO Comuna argeşeană Godeni, păzită de jandarmi. Localitatea a fost închisă

Jandarmi şi poliţisti, la intrarea în Godeni

Comuna Godeni, prima localitate din Argeş închisă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, este, începând de marţi, 7 aprilie, sub paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş. Oficial, comuna e închisă de luni, 6 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: "Poliţiştii şi jandarmii argeşeni vor verifica de azi cu foarte mare vigilenţă respectarea ordonanţelor militare, o atenţie deosebită primind comuna Godeni şi municipiul Câmpulung, unde s-a înregistrat zilele trecute o creştere a cazurilor de infectaţi cu COVID-19", spune prefectul de Argeş.

Emanuel Soare a anunţat, că de azi, se va înregistra o prezenţă crescută a forţelor de ordine în comunităţile cu cetăţeni întorşi din străinătate.

“Nimeni nu iese şi nimeni nu intră în localitatea Godeni, în afară de cei care respectă condiţiile din ordonanţele militare. Am rugat autorităţile locale să se implice, să vorbească cu cetăţenii, să le recomande să stea în casă. Nu avem indicii că focarul s-ar extinde, dar totuşi am luat măsurile ca şi cum localitatea ar fi închisă. 

Ştirea iniţială: 
Patru echipaje permanente de poliţie au fost instalate ieri la toate intrările/ieşirile din localitate, după ce prefectul de Argeş a decis închiderea comunei Godeni ca urmare a încălcărilor repetate ale obligaţiilor prevăzute de ordonanţele militare privind izolarea la domiciliu de către localnici, majoritatea romi. 
 
 
De astăzi, jandarmii au luat în primire localitatea.
 
"Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în Câmpulung se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, începând din data de 07.04.2020. Muscelenii vor vedea, la faţa locului, ceea ce trebuie să înţelegem că sunt spiritul şi litera ordonanţelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19", a anunţat, încă de aseară, prefectul de Argeş, Emanuel Soare. 
 
În această dimineaţă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, împreună cu şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, Col. Gheorghe Lupescu, s-a deplasat la Godeni pentru a se asigura că măsurile dispuse sunt puse în practică.
 
FOTO: Comuna argeşeană Godeni, flancată de jandarmi. Localitatea a fost închisă aseară
 
Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate. 
 
FOTO: Comuna argeşeană Godeni, flancată de jandarmi. Localitatea a fost închisă aseară
 
"Se verifică dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanţelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate şi întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepţii şi nici abateri", anunţă prefectul.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: