FOTO În noul spital de la Mioveni a venit pe lume primul bebeluş. Este primul născut la Mioveni după anul 1999, primul în acest secol şi primul în acest mileniu

FOTO În noul spital de la Mioveni a venit pe lume primul bebeluş. Este primul născut la Mioveni după anul 1999, primul în acest secol şi primul în acest mileniu

Primul bebeluş născut la Mioveni după anul 1999

Eveniment la noul spital construit de la zero la Mioveni unde vineri, de Sfântul Nicolae, a fost adus pe lume primul copil după 20 de ani de când oraşul n-a mai avut secţie specializată.

 

Bebeluşul e sănătos, cântăreşte trei kilograme şi a venit pe lume prin cezariană.

Operaţia a fost condusă de dr. obstetrician Marius Pahonţu, chirurgul Răzvan Ioaniţiu, alături de dr. Paul Alexandrescu şi neonatologul dr. Mariana Pîrvan, şi s-a desfăşurat împreună cu echipa de specialişti din cadrul Spitalului Mioveni.
"Micuţul care se pare că va purta numele Ionuţ Mathias, este primul copil născut la Mioveni după anul 1999, primul în acest secol, primul în acest mileniu! Să fie sănătos şi să le aducă multe bucurii părinţilor!", a scris primarul Ion Georgescu pe pagina sa de Facebook.
 
Ultimul an în care la Mioveni a funcţionat o sectie de ginecologie a fost în 1999. În urmă cu câţiva ani, prin desfiinţarea unor unităţi spitaliceşti din judeţ, vechiului spital de la Mioveni i-a revenit o astfel de secţie, care însă nu a funcţionat în oraş, ci la Călineşti.
 
 De săptămâna aceasta, secţiile de ginecologie şi neonatologie de la Călineşti s-au mutat în noul spital de la Mioveni.În noul spital a venit pe lume primul bebeluş. Este primul copil născut la Mioveni după anul 1999, primul în acest secol, primul în acest mileniu
 
Construirea noului spital de la Mioveni a început în urmă cu trei ani şi jumătate, la iniţiativa primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu. Spitalul a costat peste 60 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin programul PNDL şi din bugetul local al oraşului Mioveni.

Unitatea are şase etaje, are o capacitate de 250 de paturi şi este concepută cu patru săli de operaţie care pot funcţiona simultan, iar proiectarea şi circuitele din blocul operator fac în aşa fel încât riscurile de infecţii nosocomiale să fie minimizate. Secţiile unităţii au sistem de ventilaţie propriu cu aport de aer proaspăt, care filtrează aerul la o puritate de 99,99% graţie sistemului avansat HEPA.

Unitatea este proiectată să reziste la un cutremur de până la 9,4 grade pe scara Richter, are un adăpost antiatomic cu o capacitate de 100 de locuri şi poate funcţiona independent timp de 48 de ore în cazul unei avarii, având două generatoare şi două UPS-uri. De precizat că unitatea e dotată şi cu 8 lifturi de mare capacitate.

Recepţia a avut loc pe 5 septembrie, iar din 27 noiembrie spitalul primeşte pacienţi la secţia UPU. 

În noul spital a venit pe lume primul bebeluş. Este primul copil născut la Mioveni după anul 1999, primul în acest secol, primul în acest mileniu

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: