Fostul Principe Nicolae, de Ziua Regalităţii: „Cel mai mare eveniment pentru noi a fost când ne-am luat înapoi independenţa” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul principe Nicolae, alături de soţie şi de fiica sa
Fostul principe Nicolae, alături de soţie şi de fiica sa

Fostul principe Nicolae a participat luni, de Ziua Regalităţii, la un eveniment organizat de Universitatea din Piteşti în cinstea trecutului monarhic şi prezentul republican european al României.

În Corpul Central al Universităţii din Piteşti s-au reunit, luni,  oaspeţi de seamă. Invitatul special al evenimentului a fost nepotul MS Regele Mihai al României, fostul Principe Nicolae, care, alături de ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, dar şi de reprezentanţii mediului academic şi ai autorităţilor locale şi regionale, a vorbit despre 10 mai, Ziua Regalităţii, legiferată de Camera Deputaţilor, în aprilie 2015, drept sărbătoare naţională.

Discursul fostului Principe Nicolae a început cu un moment emoţionant.

"Mă bucur foare mult să fiu aici, mai ales în ziua de astăzi, 10 mai. M-am tot gândit în maşină, în timp ce veneam, azi dimineaţă: ce frumos este că voi sărbători pentru prima dată această zi cu fiica mea, care abia a împlinit 6 luni", a spus fostul Principe Nicolae, care a venit la eveniment îmbrăcat cu o ie primită de la Mânăstirea Văleni, despre care a mărturisit că o poartă cu mândrie şi emoţie.

"Cel mai mare eveniment pentru noi a fost când am luat înapoi independenţa noastră"

Fostul principe Nicolae a amintit de tripla semnificaţie legată de istoria României pe care o are ziua de 10 mai: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. 

"Sărbătorim trei evenimente mari. Dar cred că cel mai mare eveniment pentru noi n-a fost când a venit regele Carol I, nici când România a fost proclamată regat. Pentru mine, cel mai important este când am luat înapoi independenţa noastră. N-am câştigat-o, am luat-o înapoi", a mai spus, de ziua Regalităţii, fostul Principe Nicolae.

  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Zeci de oameni au strigat la Curtea de Argeş „Regele Nicolae!“. Fostul principe, aplaudat de mulţime

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite