Fost primar din Câmpulung Muscel, condamnat pentru că a condus beat maşina Primăriei

Fost primar din Câmpulung Muscel, condamnat pentru că a condus beat maşina Primăriei

Fostul primar poate face apel. Foto Facebook Ioan Liviu Ţâroiu

Fostul primar al municipiului Câmpulung Muscel Ioan-Liviu Ţâroiu (PSD), în prezent consilier local, a fost condamnat la nouă luni de închisoare, aplicarea pedepsei fiind amânată pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul a fost trimis în judecată anul acesta după ce, pe 6 ianuarie 2020 a condus beat maşina Primăriei, un model Dacia Duster, achiziţionat pentru a-i servi viceprimarului Câmpulungului, maşina sa de servicu fiind o alta. Liviu Ţâroiu se îndrepta spre casă când a acroşat un automobil care aştepta la semafor, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiu. Poliţiştii au constatat, după testarea sa la spital, că alesul local avea o alcoolemie de 0,8 mg/litru alcool pur în aerul expirat. 
 
Cu puţin înainte de tamponare, maşina fusese văzută de martori ieşind din parcarea unui restaurant. Pe numele lui Liviu Ţâroiu a fost deschis dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Scandalul i-a mai adus o bilă neagră edilului care, la alegerile locale din toamnă, a ratat un nou mandat la conducerea Primăriei Câmpulung, în favoarea Elenei Lasconi.
Pe 4 mai 2021, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul în care Ţâroiu e inculpat.
 
„Stabileşte inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii prev şi ped de art 336 al 1 Cod penal o pedeapsă de 9 (nouă) luni închisoare. În baza. art. 83 coroborat cu art. 84 cp dispune amânarea aplicarii pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 (doi) ani”, se arată în Hotarârea 102/2021 a instanţei amintite.
 

O lună de muncă în folosul comunităţii 

 
Aceeaşi hotărâre îl obligă pe fostul primar să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 zile în cadrul Complexului de Servicii Comunitare –-Centrul de primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie din Municipiul Câmpulung. 
 
Printre altele, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta.
 
Instanţa a atras atenţia inculpatului că, în situaţia în care pe parcursul termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune, se va anula amânarea aplicării pedepsei. 
 
Hotărârea nu este însă definitivă. Fostul primar are la dispoziţie 10 zile de la pronunţare să o conteste prin apel.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările