Florin Frătică, cel mai bogat primar din Argeş, va fi cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu, şantaj şi coruperea alegătorilor

Florin Frătică, cel
mai bogat primar din Argeş, va fi cercetat sub control judiciar pentru abuz în
serviciu, şantaj şi coruperea alegătorilor

Primarul de la Bradu este acuzat că ar fi plătit votul a doi cetăţeni cu câte 50 de lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au decis ca Florin Frătică, primarul comunei Bradu, să fie eliberat, după ce a fost reţinut timp de 24 de ore. Acesta va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, edilul are interdicţie de a părăsi ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Frătică, primarul comunei Bradu, a fost reţinut marţi 24 mai pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Edilul este cercetat pentru abuz în serviciu, şantaj şi coruperea alegătorilor. În urmă cu o săptămână şi jumătate, un candidat PSD pe listele de consilieri locali, Cătălin Mocanu, a depus plângere împotriva edilului pentru abuz în serviciu. Potrivit reclamantului, Frătică ar fi dispus, fără temei, verificări ale Corpului de Control al Primăriei Bradu în cazul unei construcţii de pe teritoriul comunei. Acuzaţiile de corupere a alegătorilor se referă la faptul că edilul ar fi încercat să câştige cu mită electorală votul unor localnici, la alegerile din 5 iunie, unde candidează pentru un al treilea mandat în fruntea Primăriei Bradu. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Antonia Diaconu (care este şi locţiitor la Biroul Electoral de Circumscripţie Bradu) a declarat că Florin Frătică este acuzat că ar fi plătit votul a doi cetăţeni cu câte 50 de lei.

Florin Frătică este cel mai bogat primar din Argeş. Potrivit declaraţiilor sale de avere Frătică deţine bunuri în valoare de milioane de euro. În ultmii ani a achiziţionat 90 de hectare de pădure la Călineşti plus aproape 100.000 de metri pătraţi de alte terenuri, case, apartamente, spaţii comerciale şi patru maşini. Presa locală a scris că primarul şi-ar fi cumpărat, anul trecut, şi elicopter însă apartaul nu apare  în declaraţiile sale de avere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările